Ciutat

Hipertensió i ansietat, els problemes de salut més freqüents a Sabadell

Sabadellencs passejant per l'avinguda de Barberà / AINA TORRES

La hipertensió arterial no complicada i els trastorns d’ansietat i angoixa són els problemes de salut crònics més freqüents en els homes i dones de Sabadell respectivament. Així es desprèn de l’estudi Diagnòstic quantitatiu de Sabadell elaborat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i presentat el passat dimarts a la filial vallesana de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques per part dels seus autors.

L’estudi forma part del Programa de prescripció social i salut (PSS) que des del 2019 s’està impulsant a Sabadell per conèixer l’estat de la salut dels veïns del municipi, analitzant la realitat de cada Centre d’Atenció Primària (CAP).

Què afecta més als homes?

Amb les dades més recents, que són del quart trimestre del 2021, la hipertensió arterial no complicada és la malaltia més diagnosticada en els homes, amb una prevalença del 21,3%. En segon lloc, hi ha les alteracions del metabolisme lipídic (18%) i, en tercer, l’obesitat (15%).

I a les dones?

Entre les dones, les patologies més freqüents són els trastorns d’ansietat, angoixa i estat ansiós (26,8%), la hipertensió arterial no complicada (22,2%) i les alteracions del metabolisme lipídic (19,9%). L’estudi destaca que el primer problema de salut de les dones, l’ansietat, té una prevalença que és gairebé el doble que en els homes, pels quals és la quarta patologia més freqüent (14,4%).

Publicitat
Comentaris
To Top