Ciutat

La històrica merceria Casa Bárbara tanca les portes després de 64 anys a Ca n’Oriac

La Merceria Casa Bárbara, una de les més antigues de Sabadell, tanca definitivament les seves portes dissabte 1 d’abril

Fina Pérez i Juan Pérez, de la merceria Casa Bárbara / VÍCTOR CASTILLO

1959 – 2023. La Merceria Casa Bárbara, una de les més antigues de Sabadell, tanca definitivament les seves portes dissabte 1 d’abril després de 64 anys al servei de Ca n’Oriac. Ni les crisis econòmiques, ni els canvis d’hàbits ni una pandèmia mundial han fet trontollar aquest petit negoci familiar que s’ha convertit en l’aliment de dues generacions.

“Ha arribat l’hora de descansar. M’ha costat molt prendre aquesta decisió, tanquem un negoci que funciona”, reconeix en Juan Pérez Marin, propietari de la botiga. Sense relleu generacional i sense compradors interessats, la merceria demà ja passa a formar part de la història de Sabadell.

La família del Juan i la seva merceria expliquen part de la història de Ca n’Oriac i han viscut la seva transformació a primera línia. L’any 1959, amb els carrers enfangats, l’aigua del pou i sense cap mena de sistema de clavagueram als carrers, la Bárbara Marin obria un negoci modest al carrer del Lluçanès. “Si no ho trobem a Casa Bàrbara, no ho trobem elloc”, reconeixen molts dels seus clients de tota la vida.

/ VÍCTOR CASTILLO

A aquella botiga va néixer en Juan i va treballar, des de ben petit, amb la seva germana Fina. “Els meus amics jugaven al carrer i jo havia de folrar botons. Però m’escapava quan podia”, recorda l’home. La seva família és de les més conegudes del barri, i tot té una part fosca: “No podia fer gamberrades, de petit”, diu rient.

La botiga s’ha traslladat en diverses ocasions: al carrer de Berguedà i, coincidint amb l’esclat de la pandèmia, a l’avinguda de Matadepera. Tres anys després del trasllat, abaixen la persiana definitivament. L’essència de Casa Bárbara, però, sempre ha estat el segell dels Pérez Marin: “Tot i que hagués venut la merceria, el rètol me l’enduia”, diu l’actual propietari.

Comentaris
To Top