Ensopegada molt perillosa del Sabadell davant el Nàstic (0-1)

El moment decisiu: Juanmi Carrión ha marcat en pròpia porteria entre l'alegria grana / Lluís Franco

Això es complica. El Sabadell ha patit una nova ensopegada molt perillosa a la Nova Creu Alta -segona derrota consecutiva- davant un Nàstic molt pràctic, que n’ha tingut prou amb un autogol de Juanmi Carrión a la mitja hora de joc per emportar-se tres punts d’or i deixar els arlequinats en una posició molt delicada. Fins i tot podria acabar la jornada de nou en posició de descens abans de tornar a jugar a casa contra el Castellón.

Només un canvi. Miki Lladó ha confiat en el mateix onze que va sortir a Zubieta davant la Real Sociedad, amb la variant d’Alberto Fernández per Moha Keita. Sergi Altimira ha començat a la banqueta. Els primers minuts han estat de total domini visitant. El Nàstic, amb les incursions de Nil pel carril esquerre, ha sorprès un Sabadell nerviós i molt imprecís. De fet, s’ha convertit en un setge… sense ocasions. Només un intent de rematada de cap molt forçat de l’exarlequinat Marc Fernández en lluita amb Juanmi Carrión.

Amb el pas dels minuts, s’ha asserenat el conjunt arlequinat i ha canviat la dinàmica del partit, sobretot arran d’un llançament de falta d’Alberto Fernández que ha propiciat la primera gran intervenció de Manu Garcia. La segona arribaria en una ràpida transició per banda esquerra que ha culminat David Astals i el porter ha desviat a córner. Han estat els millors moments del Sabadell, superant en accions de velocitat la defensa grana. També a pilota aturada ha pogut marcar l’equip de Miki Lladó en una prolongació d’Álex Gualda que no ha pogut connectar bé Pau Víctor en el segon pal.

Just quan semblava més a prop l’1-0 ha arribat el 0-1 en una acció en què s’ha combinat la manca de concentració local i l’infortuni. Guillermo ha guanyat amb facilitat la posició en el llançament d’una falta i la seva rematada ha estat desviada per Juanmi Carrión al fons de la seva pròpia porteria. El lateral esquerre, després de l’errada a Zubieta, ha tornat a ser protagonista d’una acció desafortunada que ha acusat el Sabadell, perdent pistonada i energia. Ha estat un cop anímic. Fins al descans, ja no ha tornat a inquietar l’àrea visitant i, en canvi, Aarón Rey ha donat un ensurt amb una centrada que s’ha passejat per davant la porteria d’Ortolá.

Impotència absoluta

Ha mogut fitxa Miki Lladó a la represa. Adán Gurdiel ha substituït Juanmi Carrión i Astals ha canviat de carril, a banda esquerra. El guió del partit hauria pogut canviar al primer minut de la segona part amb una claríssima ocasió de Pau Víctor, qui s’ha plantat davant de Manu Garcia i ha fallat en la definició. El xut s’ha estavellat a la xarxa exterior mentre els defenses granes demanaven fora de joc que no havia concedit l’assistent. El santcugatenc no està fi últimament davant la porteria. Tampoc ha aparegut Cristian Herrera, molt vigilat.

El Nàstic ha tornat a controlar el partit, sense arriscar, beneficiat per la manca de pólvora arlequinada. El Sabadell s’ha convertit en un sac de nervis i precipitació. Miki ha afegit peces creatives i d’atac com Sergi Altimira i Moha Keita. El Sabadell pràcticament s’ha quedat sense migcampistes. Això s’ha traduït en desordre, desesperació i desconcert gairebé absolut. Tampoc han estat encertats els intents llunyans d’Alberto i Moha, qui tenia el punt de mira molt desajustat.

Els últims canvis arlequinats -han entrat Ricard Pujol i Athuman pels dos centrals- no s’han entès gaire entre una graderia molt nerviosa, que ha mostrat la seva impaciència. Vladys s’ha quedat a la banqueta. Ho ha intentat tot el Sabadell, però amb més cor que cap. El nerviosisme ha bloquejat les idees dels arlequinats i fins i tot el Nàstic, en alguna contra aïllada, ha pogut sentenciar, sobretot Marc Fernández, qui ha topat amb la bona intervenció d’Ortolá.

Els últims minuts han estat una exhibició d’impotència i frustració d’un Sabadell que fa un perillós pas enrere i demostra les seves dificultats a la Nova Creu Alta, on ha perdut els dos últims partits i aquesta jornada podria tornar als llocs de descens. I la pròxima visita serà un Castellón ferit després de caure a casa davant el Calahorra. La situació es complica. Molt preocupant.

Sabadell: Ortolá; Guillem Molina (Athuman m. 70), César Morgado (Ricard Pujol, m. 70), Pau Resta, Juanmi Carrión (Adán Gurdiel, m. 46), Armando Corbalán (Sergi Altimira, m. 57), David Astals, Álex Gualda (Keita, m. 57), Pau Víctor, Cristian Herrera i Alberto Fernández.

Gimnàstic: Manu Garcia; Tirlea, Quintanilla, Trille, Nil Jiménez (Boaz, m. 58), Gorostidi (Eric Montes, m. 77), Marc Fernández (Robert Simón, m. 77), Montalvo, Lupu (Marc Alvarez, m. 62), Aarón Rey i Guillermo (Pablo Fernández, m. 77).

Àrbitre: Francisco Fernández Vidal (Comitè aragonès). Grogues: César Morgado, Cristian Herrera; Nil Jiménez.

Gol: 0-1, minut 29: Juanmi Carrión en pròpia porteria;

Incidències: 2.688 espectadors a la Nova Creu Alta amb un centenar de seguidors del Nàstic. S’ha fet un minut de silenci en record del soci número 1, Ramon Roselló.