Vallès

Sant Cugat tindrà un espai dedicat a la figura d’Arcadi Oliveres

El consistori ho ha aprovat a través d’una moció institucional en què destaca la rellevància de la seva figura

El ple municipal del mes d’abril de Sant Cugat del Vallès ha aprovat una moció institucional perquè l’Ajuntament dediqui un espai del municipi per recordar l’economista, activista social i fill predilecte de la ciutat Arcadi Oliveres. El passat 6 d’abril va fer dos anys de la mort d’Oliveres, que també va ser cofundador i president de la Universitat Internacional de la Pau. Va ser professor a la UAB, fundador de Pax Christi, director de l’Institut Víctor Seix de Polemologia, i president de Justícia i Pau, participant en moltes altres entitats com la Fundació per la Pau.

“L’Arcadi era, i encara ho és en el seu llegat, una ment que ens ha ajudat a construir l’alternativa i a teixir aliances per un món més just”, destaca el text de la moció. “Però també va ser una persona propera i afable, sempre disposada a anar arreu del territori per compartir les seves idees, defensora de les oprimides, i punyent contra les opressores”, afegeix. Ara caldrà determinar quin espai es dedicarà a Oliveres.

La trajectòria d’Arcadi Oliveres té lligams amb Sabadell, que va prendre força en la seva vida el 1980. Va ser aquell any en què l’activista va començar a exercir com a professor d’economia a l’Escola d’Estudis Empresarials de Sabadell, al carrer del Jardí, tot pertanyent a la Universitat Autònoma de Barcelona.

El fil roig que (encara) uneix Arcadi Oliveres amb Sabadell

Comentaris
To Top