Ciutat

Sis de cada deu delictes per violència de gènere a Sabadell són per lesions lleus

violència de gènere

Els grans crims masclistes a Sabadell són l’excepció: les lesions lleus són les més habituals (63,1%), amb 599 delictes  registrats el 2022 a la seu judicial.

Els grans crims masclistes a Sabadell són l’excepció / VÍCTOR CASTILLO

L’any 2022 tres assassinats masclistes van copsar titulars dels mitjans de comunicació a la nostra comarca: el que va arribar als jutjats de Sabadell va  ser l’assassinat d’una dona de Santa Perpètua a mans del seu marit, que  després confessaria el crim. Ara bé, els grans crims masclistes a Sabadell són l’excepció: les lesions lleus són les més habituals (63,1%), amb 599 delictes  registrats el 2022 a la seu judicial.

En segon lloc, es troben els delictes contra la llibertat, integritat moral i intimitat (15,7%), amb 149 casos registrats i, en tercer lloc, el trencament de penes (12,6): l’any passat, 120 persones que havien estat processades a Sabadell van incomplir la pena.

Els delictes per maltractament habitual (7,2%) tampoc són gaire freqüents a Sabadell, però hi són: no representen ni tan sols un de cada deu casos (68 delictes detectats l’any 2022), una xifra per sota de la mitjana comarcal (12%) i de la província de Barcelona (19,3%). 

Màxim en ordre de proteccions

L’any 2022 es van tramitar 507 ordres de protecció a la comarca, amb un increment del 24% respecte al 2021. És la xifra més elevada dels darrers sis anys. Només a Sabadell es van treballar 153 ordres de protecció i el 51,6% es van aprovar. De fet,  Sabadell és una de les ciutats que tenen un nombre més elevat d’ordres de protecció adoptades que denegades.

Comentaris
To Top