Eleccions municipals 2023

La Crida posa l’accent en la força dels barris en el seu projecte de ciutat

La formació ha exposat set eixos que vertebren la seva proposta sobre el futur de Sabadell

La Crida ha presentat aquest divendres el seu projecte de ciutat en un acte a la plaça de Sant Roc. La formació ha exposat set eixos que vertebren la seva proposta sobre el futur de Sabadell, basat a potenciar el teixit associatiu i la força dels barris. “Volem que Sabadell sigui una ciutat verda i ben comunicada”, ha resumit l’alcaldable, Nani Valero.

Entre els punts, destaquen la voluntat de pacificar l’espai públic, donant prioritat als camins escolars segurs per “garantir la bona salut de la gent dels barris”, ha dit l’alcaldable. En la mateixa línia, la formació defensa la fortalesa de barris amb centralitat pròpia, fomentant la “ciutat dels 15 minuts”, que permeti els desplaçaments a tothom.

Un altre aspecte destacat és l’aposta per un model d’habitatge públic de lloguer, lligat a mesures de regulació de preus. “No renunciarem a cap metre de sòl públic destinat a habitatge 100% públic”, ha dit la número 2 del partit, Anna Lara. Alhora, ha assegurat que treballaran per tenir “barris on cap negoci petit hagi de tancar”.

Pel que fa a l’Educació, Oriol Rifer ha emfatitzat que “necessitem barris amb una oferta accessible i places per a tothom a l’escola pública“, en un model que lluiti alhora contra la segregació escolar. Finalment, el darrer punt exposat en el programa és la lluita contra el masclisme. “Les dones han de poder desplaçar-se tranquil·les i segures a tot arreu”, ha dit el número 3, que ha apuntat a l’impuls dels centres d’atenció a la dona als barris i a dotar les escoles de més recursos per formar els joves en aquest camp.

“Volem fer que tots els barris siguin un espai digne on viure bé”, ha sintetitzat Valero. “El projecte passa per cobrir les necessitats de cada barri i no deixar ningú enrere amb visions centralistes que no arribin a totes les veïnes”, ha conclòs.

Comentaris
To Top