Ciutat

Les notícies més destacades d’aquest dijous 18 de maig del 2023 a Sabadell

La ciutat es prepara per l’arribada de l’Embassa’t

Sabadell es prepara per a una nova edició del festival Embassa’t, que arriba aquest cap de setmana a la ciutat. La música tornarà a sonar, amb una variada proposta.

Més de 5.000 persones ja tenen entrada per a la 15a edició, que aterrarà des de divendres fins diumenge 21 de maig a l’Amfiteatre del parc de Catalunya. El festival repartirà en tres escenaris –Principal, Yeearphone i Club– 27 artistes d’estils musicals variats.

El festival Embassa’t superarà els 5.000 assistents aquest cap de setmana

La Pepi Barrera fa anys que elabora la paella popular de Can Deu, amb cinc veïnes més, per fer sortir els seus veïns de casa i “fer pinya” per rebre la romeria de la verge de la Fuensanta que fa parada al barri. L’associació de veïns ha organitzat un cap de setmana festiu per rebre la romeria i dissabte l’oloreta del sofregit arribarà a cada racó del barri.

Pepi Barrera, veïna de Can Deu: “La paella popular fa sortir la gent als carrers”

El conseller de Salut, Manel Balcells, s’ha compromés aquest dimecres a tirar endavant un equipament hospitalari d’alta resolució -també anomenat hospital lleuger– que doni servei als municipis de Sant Cugat i Rubí (Vallès Occidental), donant així resposta a una antiga reivindicació del territori. El conseller ha assenyalat que, un cop es tingui clara la ubicació, que hauran de pactar els dos municipis, es farà el pla funcional per intentar incloure el projecte als pressupostos de l’any vinent i començar les obres en un termini de dos o tres anys.

Salut es compromet a construir un centre hospitalari d’alta resolució que doni servei a Sant Cugat i Rubí

El 5% és segurament la xifra que tenen més present els partits que es presenten a les eleccions municipals, especialment els més petits i que no tenen una infraestructura o suport d’àmbit nacional. Aquesta és la barrera que han d’assolir per aconseguir representació al ple. I és que al llarg de la història, des de la primera cita electoral el 1979 i fins el 2019, 60 candidatures s’han quedat sense cadira a Sabadell.

Què ha suposat històricament el mur del 5% en les eleccions de Sabadell?

L’actual alcaldessa i candidata del PSC a Sabadell tancarà el cicle d’entrevistes al Diari aquest dijous. Farrés contestarà avui a les preguntes a partir de les 7 de la tarda, en un acte que tindrà lloc a la redacció de la plaça de Ricard Simó Bach, obert a tothom i sense necessitat d’apuntar-s’hi prèviament. Com en el cas dels candidats anteriors, s’obrirà un torn de preguntes perquè el públic assistent pugui presentar les seves inquietuds o dubtes.

Marta Farrés, entrevistada aquest dijous al Diari

Comentaris
To Top