Ciutat

Els comuns volen “recuperar múscul” en clau mediambiental amb “la casa de l’energia”

L’alcaldable de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, ha reivindicat la necessitat de crear més “polítiques de transició ecològica i energètica des de l’Ajuntament i al servei d’aquest canvi”

“Sabadell necessitat recuperar múscul en clau de canvi climàtic i medi ambient”. L’alcaldable de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, ha reivindicat la necessitat de crear més “polítiques de transició ecològica i energètica des de l’Ajuntament i al servei d’aquest canvi”. Això en un acte a Cal Balsach (Creu Alta) aquest dilluns a la tarda, on ha llançat un dard al govern municipal, a qui ha retret “no haver posat ni una sola placa fotovoltaica en un any que paguem conseqüències de l’emergència climàtica i energètica”. El candidat a l’alcaldia ha presentat una de les propostes del programa dels comuns, a Sabadell “la casa de l’energia”, que seria un espai d’assessorament a persones i empreses en matèria d’estalvi energètic.

Precisament un entès en l’àmbit de la transició energètica ha fet costat aquest dilluns a Mena; Joan Herrera, exlíder d’ICV i ara director de l’Agència de Mediambiental de l’Ajuntament del Prat, ha recordat que al Prat la casa de l’energia ja està en marxa i “està donant resultats”. Herrera ha reblat que “encara que pensem que l’agenda energètica no té res a veure amb l’agenda municipal, s’ha demostrat que els municipis poden fer-hi molt”. A banda d’aquest espai d’assessorament energètica, l’exlíder d’iniciativa ha proposat “casar interessos de consum domèstic i consum comercial” instal·lant plaques fotovoltaiques compartides a les teulades, “per exemple, de les escoles, que podrien abastir fins a 2 quilòmetres a la rodona”.

Comentaris
To Top