Ciutat

Les notícies més destacades d’aquest dimarts 23 de maig a Sabadell

Fem un repàs a l’actualitat a menys de cinc dies de les eleccions municipals

Falten menys de cinc dies per a les eleccions municipals del 28 de maig. Els partits acceleren per aconseguir convèncer la ciutadania. El Diari va elaborar una enquesta on els veïns marcaven els eixos estratègics per al futur govern de Sabadell. Els sabadellencs posen el focus en el dia a dia i la prioritat majoritària mira més la gestió que no pas els grans projectes de ciutat.

Un bon manteniment i enllumenat dels carrers és el que més preocupa els veïns, seguit d’una neteja viària exhaustiva, la circulació i el trànsit, la seguretat i l’accés a l’habitatge. Què prometen els principals candidats a l’alcaldia als seus programes electorals respecte a aquestes qüestions?

Què diuen els candidats de les preocupacions dels veïns de Sabadell?

Com creus que quedaran les cadires? Quants regidors obtindrà cada formació? Participa en la porra del Diari. L’enquesta estarà oberta fins a les 20 hores d’aquest diumenge, moment en què es tancaran els col·legis electorals. Els encertants optaran a guanyar unes ulleres, gentilesa de Portaòptics. En cas que hi hagi més de tres encertants, es farà un sorteig per decidir qui s’emporta el premi. Recorda que la suma ha de donar 27!

Participa a la porra i guanya el premi: quants regidors obtindrà cada partit el 28-M a Sabadell?

El festival Embassa’t comença travessant unes cortines bufones i acaba amb focs artificials. Entremig és una festa musical de tres dies on tot sembla possible. El mateix escenari on el divertidíssim i destraler grup de punk lleidatà La Élite canta Mata a tu jefe i –dit elegantment– fa apologia al consum d’estupefaents, 48 hores després és ple de famílies amb nadons campant per la gespa i taral·larejant cançons rialleres d’Ambauka i Lali Begood. Així va ser el festival a la ciutat.

Però jo t’espero com si res, al mateix lloc de cada any

Els casos coneguts d’intolerància i discriminació contra el col·lectiu LGTBI han crescut en l’últim any. Segons les xifres recollides per l’Observatori Contra l’Homofòbia, el grup més afectat ha estat el d’homes homosexuals, amb 65 incidències notificades a Catalunya, més de la meitat del total. Un dels casos recollits en l’informe és el del Joan Macías, sabadellenc de 23 anys que va ser agredit per la seva orientació sexual a principis d’any.

“Vaig tenir atacs d’ansietat cada cop que pujava al tren després de l’agressió homòfoba”

Sabadell inicia una nova setmana en la qual els ruixats seran protagonistes. Igual que va passar aquest dilluns, el dimarts es presenta marcat per la pluja i un cel ennuvolat. Les temperatures se situaran entre els 13 i els 21ºC. De fet, des de primera hora del dia, les precipitacions han mullat els carrers de la ciutat.

PREVISIÓ | El temps a Sabadell: dimarts 23 de maig del 2023

Comentaris
To Top