PERE ALAVEDRA

Després de les eleccions

[Pere Alavedra, enginyer industrial]

En primer lloc, voldria felicitar la redacció del Diari Sabadell, pel seguiment que ha fet de les candidates, candidats, i de les seves propostes, durant la campanya. Un altre tema important per la meva part ha estat que a l’espai digital del diari s’ha destinat un lloc en el qual inserir els seus programes electorals, per mi ha estat de gran utilitat.

Una vegada passada l’efervescència, del passat vint-i-vuit a la nit, que vaig viure, com una gran majoria de conciutadans, la voràgine de la nit electoral, dilluns al matí, aprofitant una invitació de Nueva Economía Forum, assistí a l’anàlisi feta per Gabriel Colomé i Nacho Corredor; sens dubte, al meu entendre, dues de les persones que millor coneixen les dinàmiques electorals a casa nostra.

Abans d’entrar en matèria, quatre ratlles per felicitar na Marta Farrés, per la seva reelecció com a alcaldessa, i els electes per la confiança que els ha donat la ciutadania, a totes i tots, després del ple d’investidura, poc abans d’escriure aquestes ratlles, m’ha arribat la nova de la convocatòria d’eleccions generals per al 23 de juliol, per tant, hauran d’ajornar les vacances per al mes d’agost.

Si hom llegeix amb cura els diferents programes electorals, m’ha semblat trobar-hi un relat conductor comú: tots volen el benestar dels sabadellencs i de les sabadellenques. També hi ha errates comunes, com ja deia al meu article al DS del 13 de març d’enguany, quan parlen de sostenibilitat, hi ha una lectura esbiaixada, assumint un especial relleu el pilar ambientalista, a la vegada que és cap i disminuïen els altres dos pilars: l’econòmic i el social.

Un altre fet no menys preable és la preeminència dels sentiments sobre la raó. Hi ha molts temes com el creixement econòmic, la creació de llocs de treball, la seguretat, l’habitatge, la mobilitat, comuns als programes, que sols es poden assolir amb el consens, la mirada llarga, fent servir més el cervell que el cor. Serà això possible a la nostra ciutat?

Aprofitem aquests primers dies per incentivar els nostres electes a posar la raó al servei de la ciutat per tal que d’aquí a quatre anys el PIB per habitant de Sabadell estigui a prop de la mitja catalana.

No ho dubteu, això és el més solidari i sostenible, i els més beneficiats serien els sectors més desafavorits de la nostra ciutat.

De tot cor desitjo als electes ànims, bon cap i bona feina.

Comentaris
To Top