Ciutat

Les notícies més destacades d’aquest dilluns 5 de juny a Sabadell

La ciutat arrenca una nova setmana reprenent l’activitat política després de la celebració electoral de fa set dies

Sabadell arrenca una nova setmana reprenent l’activitat política després de la celebració electoral de fa set dies. Qüestions com la mobilitat o el desenvolupament econòmic a la ciutat tornen a ocupar la primera plana de l’actualitat.

Nou mandat però velles demandes. Representants i empresaris del sector econòmic demanen al nou govern encapçalat per Marta Farrés que resolgui diverses problemàtiques que arrossega la ciutat, en aquest nou cicle polític (2023-2027): posar en marxa el pàrquing del Passeig, atraure noves inversions amb valor afegit, millorar l’estat dels diversos polígons industrials de la ciutat, vetllar pel compliment dels terminis de les obres del Portal Sud, extreure’n més potencialitats de l’Aeroport -a través del Hub Aeronàutic–, revitalitzar la zona del riu Ripoll i els seus consegüents usos, i posar la primera pedra a la Ronda Nord.

El sector econòmic posa deures al govern

Quins són els problemes de mobilitat que hi ha a Sabadell i al seu voltant? És la pregunta que va respondre Raquel López en el seminari ‘Més enllà del Quart Cinturó’ organitzat per la Fundació Bosch i Cardellach el passat dijous. Ella és enginyera de camins, canals i ports i cap de modelística i seguretat viària de la consultora mCRIT.

Raquel López (mCRIT): “A la discussió sobre la ronda Nord o la B40 hem de pensar en el futur”

Catalunya es troba a la cua en comprensió lectora. Segons les dades de l’informe PIRLS, el nivell de lectura de l’alumnat català de 4t de primària ha empitjorat 15 punts en els darrers cinc anys.

Catalunya, a la cua en comprensió lectora: la lluita per revifar la destresa en la lectura

Sovint, al carrer passen coses que ens interpel·len. Amb aquesta premissa i la de sortir de les aules, l’escola Illa està duent a terme l’exposició Oportunitats trobades. La seducció de l’espai, amb la qual vol exhibir els treballs del taller de ceràmica. Potser aquests dies els lectors del Diari han vist petites obres d’art en una font, un banc o un tros de vorera que estava en mal estat. Doncs aquestes peces són algunes de les 28 que formen part de l’exposició, i principalment es troben al voltant de la plaça del Doctor Robert i la Rambla, però també n’hi ha alguna a Gràcia i una a l’avinguda de Barberà.

Alumnes de l’escola Illa ‘tapen forats’ de Sabadell amb peces de ceràmica

Cipriano Martos ‘ha tornat’ a casa 50 anys després de la seva mort. Les restes del militant antifranquista han estat entregades aquest 3 de juny als seus familiars i ja descansen al cementiri de Huétor-Tajar (Granada). Tot en un acte organitzat per la família i l’entorn, celebrat a la Casa de la Cultura de la localitat andalusa. Allà la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart ha entregat les restes identificades al germà de Cipriano, Antonio Martos.

Les restes de Cipriano Martos ja descansen al seu poble natal

Comentaris
To Top