Oci i cultura

Xavier Teruel homenatja amb una cantata la poetessa Rosa Maria Mestres

Xavier Teruel, pianista

L’obra està basada en el llibre de poesia de l’autora sabadellenca, ‘Un cant a la vida’

Xavier Teruel, al piano / CEDIDA

El músic sabadellenc Xavier Teruel, director de corals, ha compost la cantata Un cant a la vida, per a cor, orquestra i solistes. L’obra està basada en el llibre de poesia de l’autora de la ciutat Rosa Maria Mestres, a qui homenatja de forma pòstuma. Serà presentada en concert el pròxim 22 de juliol al Festival Isaac Albéniz de Camprodon, i el 30 de setembre al Teatre la Faràndula.

L’obra es presentarà amb la coral Club Natació Sabadell, de la qual Xavier Teruel és director, la Coral Camprodon, l’Orquestra Camerata de l’Escola de Música de Gràcia i dues sopranos solistes. “La cantata està basada en poesies senzilles i molt boniques de Rosa Maria Mestres, una sabadellenca que va ser molt coneguda”, comenta el compositor.

Rosa Maria Mestres va ser poetessa, pianista i cantant. Va formar part del cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell, de la Coral Al·leluia i va presidir la Coral Talia.

Xavier Teruel dirigeix les corals sabadellenques Arco Iris, CN Sabadell i Les Cardines, a més de cinc formacions més de Barcelona, Cervelló, Barcelona, Sant Boi de Llobregat i Hospitalet. Va estudiar piano, flauta travessera i direcció coral. Tot i que fa arranjaments de música moderna i popular, aquest és el seu primer gran projecte.

Comentaris
To Top