Ciutat

El conseller Joan Ignasi Elena, a Sabadell: “Calen més recursos en seguretat”

joan ignasi elena marta farrés

La Policia Municipal de Sabadell mira al futur amb el repte de créixer en efectius i recursos, però també ser més propera i més inclusiva

Més proximitat, més eines i tecnologia i més inclusió. La Policia Municipal de Sabadell mira al futur amb el repte de créixer en efectius i recursos, però també ser més propera i més inclusiva. En el marc de la celebració del 175 aniversari de la Policia Municipal, experts, cossos de seguretat i emergències i representants polítics han debatut sobre els reptes de la seguretat local en un escenari de canvi constant. L’acte, a Fira Sabadell, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa en funcions, Marta Farrés; el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, i la regidora en funcions de Seguretat, Mar Molina.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha aprofitat per assegurar que els cossos de seguretat tenen un triple objectiu: dotar-se de mitjans tecnològics i tècnics, més efectius i poder apropar-se més als veïns. “Fa falta més recursos per permetre que els agents estiguin encara més a prop del ciutadà”, considera. També assumeix que cal una major cooperació entre la Generalitat i l’Ajuntament i els diversos cossos. D’entre les tasques que creu que són clau, sosté que “la presència policial als barris permet detectar problemes de convivència i fer polítiques de prevenció”.

Amb la mateixa voluntat política s’ha mostrat Farrés, que apunta la necessitat d’apostar per la formació constant i dotar els agents de les eines necessàries. “La seva funció és protegir-nos. I els polítics hem de protegir els agents. Estem orgullosos del que representen i el que fan”, ha assegurat. Pel que fa a la seguretat a la nostra ciutat, l’alcaldessa afirma que “Sabadell és segura” i posa la mirada en la millora de la convivència: “Parlem de seguretat, però el repte és la convivència“, apunta.

De  la seva banda, Prieto ha reconegut la tasca dels agents locals: “Els veïns coneixen la Policia Municipal pels seu nom i cognoms, i aquesta és la millor forma de confiança”, sosté. D’altra banda, però, s’ha mostrat contundent: “Les persones que vulguin contribuir, vinguin d’on vinguin, que es quedin. Però hi ha qui no ve amb aquest objectiu, i cal perseguir-los, expulsar-los o que entrin a presó”.

La Policia Municipal de Sabadell fa 175 anys: quins reptes té, a partir d’ara?

Comentaris
To Top