CASTELLAR

Castellar presenta un nou Servei d’Atenció Integral LGTBIQ+ (SAI)

La vila prepara diferents iniciatives en el marc del Dia per l’alliberament Lesbià Gai, Transsexual, Bisexual, Intersexual i Queer

L’Ajuntament de Castellar del Vallès va presentar aquest dimarts el nou Servei d’Atenció Integral LGTBIQ+ (SAI), un servei gratuït de lliure accés i confidencial que s’ha creat amb l’objectiu d’informar, atendre i acompanyar persones, entitats, professionals i també l’entorn del col·lectiu LGBTIQ+. Així, el que es pretén és donar resposta a les necessitats d’aquestes persones per tal d’assegurar que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.

Per accedir al servei, que forma part de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI a Catalunya, caldrà demanar cita prèvia a través del web municipal o per telèfon trucant al 937144040. El SAI s’ubicarà a l’Espai Tolrà (c. Portugal, 2D) els dilluns de 16 a 19 hores i els dimarts 9 a 14 hores.

Entre d’altres, el SAI oferirà suport específic a qui pateixi, hagi patit o estigui en risc de discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, donarà també suport específic en la realització de determinats tràmits i programarà activitats de sensibilització sobre aquesta temàtica adreçades a la població general. Tot, amb l’objectiu de garantir que la vila sigui un municipi on es pugui viure en llibertat afectiva, sexual i de gènere.

Monòleg de Vidda Priego

El monòleg “Gènere i figura” de l’actriu còmica i trans no-binària Vidda Priego va servir dimarts per donar la benvinguda al nou servei i fer el tret de sortida a la programació amb motiu del Dia per a l’alliberament Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual, Intersexual i Queer a Castellar.

Durant prop d’una hora, Priego va parlar sobre la diversitat de gènere i sexoafectiva, i va reflexionar, sempre en clau d’humor, sobre la seva pròpia identitat sexual. Sense cap tabú, Vidda Priego va tractar temes com el poliamor i la transsexualitat, i va trencar alguns dels estigmes i clixés sobre les relacions que s’han construït al llarg de la història basats en els estereotips de gènere. Tot, entre les rialles del públic.

Fins a cinc actes al voltant de l’alliberament LGTBIQ+

Una de les propostes destacades de la programació del Dia per l’alliberament Lesbià Gai, Transsexual, Bisexual, Intersexual i Queer, el pròxim 28 de juny, és Llegim amb orgull, que tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Antoni Tort el mateix dimecres, a les 19 hores. L’acte consistirà en la lectura del manifest institucional seguida de la lectura dramatitzada de textos LGTBIQ+ a càrrec de Dolors Ruiz, Héctor Hernández i Sara Schkot, i Olga Andreu, M. José Prieto i Magdalena Olivares de l’Escola Municipal de Persones Adultes Les Teixidores i Carles Sánchez i Àlex Morillo d’Espaiart.

Les activitats programades, que seran gratuïtes, es completaran amb dues propostes organitzades per La Fàbrica. D’una banda, dimarts 27 de juny, “Pintem la vidriera de La Fàbrica”, de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores a l’equipament juvenil, i, d’altra banda, “Porta-la amb orgull”, un taller de pintar bosses de tela previst dimecres 28 de juny de 10 a 13 hores i de 17 a 19.30 hores al carrer de Sala Boadella.

A més, la Biblioteca també ofereix, del 15 al 30 de juny, una mostra de llibres infantils de temàtica LGTBIQ+, que es pot trobar a l’equipament de dilluns a divendres de 10 a 13.30 hores i de 16 a 20 hores i els dissabtes de 10 a 13 hores.

Comentaris
To Top