Ciutat

Apareixen cartells ‘antifatxes’ a Sabadell

Diversos sabadellencs han advertit amb sorpresa els últims dies la presència d’uns cartells enganxats en algunes papereres dels carrers i places de la ciutat. Un d’ells s’ha pogut veure al Passeig (Centre). En el text es pot llegir: “No hay papeleras en España pa tanto facha”, una protesta que arriba després de la irrupció de Vox en diversos ajuntaments -com el de Sabadell- el passat 28 de maig, un cop celebrades les eleccions municipals.

El partit d’ultradreta va penjar dilluns de la setmana passada una lona gegant a Madrid que té per lema Decide lo que importa i s’hi veu com una mà amb una polsera de la bandera d’Espanya llença a la paperera la bandera LGTBI, el logotip del moviment feminista i l’estelada, entre d’altres.

Precisament, aquest dimarts, la Junta Electoral ha ordenat a Vox que retiri la lona gegant de la capital de l’Estat contra la bandera LGTBI i l’independentisme. L’organisme considera que es tracta de propaganda electoral i, tal com estableix la Loreg, està prohibida des de la convocatòria d’unes eleccions fins a l’inici formal de la campanya. En aquest cas, el 7 de juliol comença la campanya de les eleccions generals del 23 de juliol.

Ara, l’àrbitre electoral, com a resposta a un recurs del PSOE, ha donat al partit 24 hores per complir l’ordre de retirada. El portaveu de Vox al Parlament, Juan Garriga, ha assegurat aquest dimarts que el seu partit recollirà la pancarta col·locada en una façana del centre de Madrid.

Escombraries amb cartells a Sabadell | DS

Comentaris
To Top