Ciutat

Partidaris i detractors al ple sobre l’acord per la ronda Nord entre Sabadell i Terrassa

ERC, Crida i Comuns critiquen la infraestructura, mentre que Junts i PP la reclamen

La ronda Nord es vol fer a tocar de la ronda Oest / O.E.

Tot i que la majoria de partits del ple de l’Ajuntament de Sabadell celebren l’acord entre la Generalitat i l’Estat per definir la futura ronda Nord entre Sabadell i Terrassa, enllaçant els dos municipis amb Castellar del Vallès, entre els grups de l’oposició hi ha discrepàncies.

El principal grup de l’oposició, ERC, defensa que “en diguin com en diguin; ahir, avui i demà, contra el Quart Cinturó”, en paraules del seu portaveu, Gabriel Fernàndez. Per part de la Crida, la regidora Anna Lara apunta que “hi ha qui fa més de 30 anys que lluita contra aquesta infraestructura obsoleta i allà seguirem”.

Junts mostra la seva “satisfacció” per la notícia, i veu el projecte com “una solució a la mobilitat i a la contaminació”, en paraules del portaveu Lluís Matas. Des dels comuns, el portaveu Joan Mena afirma “que el PSOE i ERC pactin trinxar el territori del Vallès és una mala notícia” i Cuca Santos (PP) remarca que és una “infraestructura fonamental per la ciutat”.

“No serà un carril bici”

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha lamentat la “preocupació per l’estètica i els eufemismes” del Govern català en relació a l’acord de la ronda Nord. “L’acord pels pressupostos és el Quart Cinturó, n’hi diuen B-40 o ronda Nord, tot són eufemismes”, ha expressat Illa. I ha afegit: “no serà un carril bici el que fem, és la continuació d’una carretera de dos més dos [carrils] que ha d’arribar fins a Terrassa”. ERC va defensar dilluns que la nova infraestructura no serà d’alta capacitat.

Llum verda a la ronda Nord, Generalitat i Estat pacten a canvi d’executar obres per 914 milions

Comentaris
To Top