Ciutat

Tret de sortida a la campanya de les eleccions generals

Falten poc més de dues setmanes per la cita amb les urnes

Falten poc més de dues setmanes per les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. Com marca la llei electoral, aquesta mitjanit de dijous es dona el tret de sortida a la campanya. Els partits afronten 15 dies plens d’actes amb l’objectiu de convèncer els votants indecisos i atraure l’electorat cap a les urnes.

A Sabadell, els partits han celebrat diferents actes per arrencar la cursa final cap als comicis.

Hem d’escollir entre avançar o retrocedir, continuar creixent o derogar“. O PSC, o PP i Vox. Els socialistes fan una crida a votar el proper 23 de juliol per a evitar que governi una aliança conservadora a l’Estat. “L’alternativa és un govern de Feijóo i Abascal, que posa en risc el ritme de l’economia, els drets i el benestar social assolits”, ha assegurat el diputat sabadellenc i número 6 de la formació al Congrés per Barcelona, Paco Aranda, en l’inici de la campanya electoral. El PSC vol tornar a guanyar les generals a la ciutat, després de les victòries a les eleccions catalanes (2021) i municipals (2023).

El PSC vol fer el ‘triplet’ a Sabadell: “Sortim a guanyar les eleccions generals”

A Sabadell, Esquerra Republicana ha engegat motors en un acte a les 19:45 h al Racó del Campanar, on representants de la corporació groga han demanat un vot de confiança per “defensar Catalunya” –com reivindica el lema–. La foto de família amb els cartells dels representants, com Oriol Junqueras o Gabriel Rufián, que es presenta com a candidat congrés dels diputats, ha precedit les declaracions amb els mitjans de comunicació.

ERC demana “no abstenir-se a les generals” en l’acte d’inici de campanya a Sabadell

El líder d’En Comú Podem, Lluís Mena, és el candidat número 27 a la llista de Sumar. Dijous al vespre, recalcava la necessitat que la formació sigui al Govern de l’Estat “pels interessos dels treballadors”. “Hem de triar entre drets i dretes”, expressava.

Sumar demana a Sabadell que voti en clau progressista: “Hem de triar entre drets o dretes”

En un acte amb presència de figures com Lluís Matas, Lourdes Ciuró o Miquel Aguilar, els juntaires han coincidit a demanar que els catalans “no es quedin a casa” davant la irrupció de partits que amenacen Catalunya. L’exconsellera de Justícia ha demanat que el projecte de la ronda Nord no esdevingui una promesa únicament “de campanya”, reclamant al Govern espanyol que compleixi amb els acords sobre infraestructures a Catalunya.

Junts arrenca la campanya: “Catalunya necessita que ens expressem a les urnes”

La CUP de Sabadell ha iniciat aquest dijous a la nit la campanya electoral per a les eleccions espanyoles del 23 de juliol amb un breu acte a la plaça del Doctor Robert.

La CUP fa una crida a votar el 23J per aturar la dreta: “Hi ha una amenaça clara”

Hi ha dos candidats sabadellencs a la llista cupaire a la circumscripció per Barcelona: Lluís Perarnau (exregidor) i Georgina Monge (politòloga). A l’acte, membres de la formació han presentat el cartell de campanya amb l’eslògan: “Plantem cara”. Entre els assistents hi havia el diputat sabadellenc de la CUP al Parlament, Xavier Pellicer, i la regidora de la Crida en el darrer mandat Aurora Murillo.

Des de la mitjanit, les formacions ja poden fer la tradicional encartellada als carrers i places de la ciutat. Els pròxims 15 dies seran decisius fins a conèixer qui serà el president o presidenta del Govern espanyol i quins seran els representants dels partits al Congrés dels Diputats.

ENQUESTA | Ja saps a qui votaràs el 23-J?

Comentaris
To Top