ESPORTS

El sabadellenc Joan Pallàs participa en una prova ciclista de 24 hores per visibilitzar els trasplantaments

Joan Pallàs en primer pla amb representants de l'equip que participarà a les 24 hores / CEDIDA

Formant part de l’anomenat equip ‘Transplant&life, el sabadellenc i triatleta del Club Natació, Joan Pallàs, participa aquest cap de setmana en una prova ciclista de resistència de 24 hores amb l’objectiu de donar visibilitat als trasplantaments. De fet, del total de 18 participants (repartits en tres equips de sis corredors), tretze han estat receptors d’un òrgan de ronyó, fetge i cor i també trobem un cas de medul·la òssia.

La cursa s’emmarca dins del paraigües de ‘La Mussara 24 hores’ i arrenca aquest dissabte a les 10 del matí i acaba, lògicament, a les 10 del diumenge. Els components dels diferents equips aniran fent relleus fins a completar les 24 hores en el circuit de Catalunya. Compten amb el suport de les fundacions Jaume Arnó, ATIDA d’Andorra i Mou-te per la vida. “De fet, la idea va sorgir en una trobada d’aficionats al ciclisme que patíem aquesta circumstància i vam decidir tirar endavant”, explica Joan Pallàs.

El tercer ronyó

El sabadellenc és un clar exemple de la necessitat d’incentivar el trasplantament d’òrgans. La seva història va començar molt aviat, amb només 19 anys. “Patia insuficiència renal i la meva mare em va trasplantar un ronyó que ha durat gairebé dues dècades. El segon va ser el de la meva dona i no va anar gairebé bé. I el tercer, l’actual, és el d’un donant que va morir en un accident”.

Amb aquestes 24 hores de resistència volen fer entendre que “es pot viure perfectament i fer una activitat normal i d’esforç com és l’esport, però cal una conscienciació general de la importància de fer-se donant d’òrgans. Precisament, tindrem una baixa en el nostre equip perquè un dels participants ha hagut de ser hospitalitzat per una gastroenteritis i està trasplantat d’un ronyó. Això ens obligarà a córrer més temps, però ho farem amb moltes ganes i il·lusió”, subratlla el Joan.

Comentaris
To Top