SAPS ON ÉS...

Saps on són… les escultures del Pare Claret i el doctor Fèlix Sardà?

Cada dia, milers de sabadellencs passen pels peus de les escultures del Sant Antoni Maria Claret (1807-1870)–Pare Claret– i del doctor Fèlix Sardà i Salvany (1841-1916), però tot i la seva majestuositat, moltes vegades passen desapercebudes, tot i la seva localització, molt pròxima als vianants.

Al bell mig de Sabadell, a la façana de l’església de l’Immaculat Cor de Maria, popularment coneguda com els Padres, davant per davant de la façana l’Ajuntament de Sabadell (plaça del Doctor Robert), dues imponents escultures basteixen aquest temple construït entre 1831 i 1832.

Les obres, fetes a càrrec de l’autor Camil Fàbregas i Dalmau –mort a Sabadell ara fa 20 anys– van ser col·locades el 1949 en honor del 50è aniversari de l’arribada dels claretians a Sabadell, de qui Sant Antoni Maria Claret va ser-ne el fundador. El sabadellenc Sardà i Salvany, fundador de l’Acadèmia Catòlica (1870), va ser un eclesiàstic i escriptor que va lluitar per mantenir ben viu el cristianisme, amb una incidència destacada en la vida social de la ciutat.

Comentaris
To Top