Ciutat

Natàlia i Carlos, d’Eufòria, seran els pregoners de la Festa Major 2023

La cultura popular i tradicional protagonitzarà diverses activitats i després tindrà lloc l’espectacle inaugural i el Sabaflaix Gegant

El tret oficial de sortida de la Festa Major 2023 serà el dia 1 de setembre. En aquesta edició, els pregoners seran els sabadellencs Carlos i Natàlia, concursants del programa Eufòria, que d’aquesta manera iniciaran formalment la gran celebració de la ciutat. Abans del pregó a la plaça de Sant Roc, la cultura popular i tradicional protagonitzarà diverses activitats i després tindrà lloc l’espectacle inaugural i el Sabaflaix Gegant.

El despertar de la Festa s’iniciarà a les 6 de la tarda del divendres dia 1, amb el Concurs de Voltes de la Bobina i del Rodet a càrrec de la Colla Bastonera de Sabadell. Cap a 3⁄4 de 7 de la tarda començarà el Seguici d’Inici de Festa Major, que acompanyarà el Penó de la Ciutat fins a la plaça de Sant Roc, comptant amb la participació de Galejadors de Sabadell, Ball de Diables de Sabadell, Víbria de la Creu Alta, Granotes de Sabadell, Capgrossos de Sabadell, Cavallets de Sabadell, Ball de Bastons de Sabadell, Mulassa de Sabadell, Lleó de Sabadell, Àliga de Sabadell, Gegants de Sabadell i Penó de la Ciutat portat per la FAVS.

Tot seguit, arribarà el Ball del Rodet amb el Seguici, els Pilars d’inici amb els Castellers de Sabadell i els Balls de Protocol del Seguici Festiu acompanyats per la Banda de Música de Sabadell.

A les 9 del vespre s’iniciarà el Pregó i tot seguit l’espectacle inaugural. I després el Sabaflaix Gegant, amb una cercavila que partirà de la plaça de Sant Roc i recorrerà diversos carrers del Centre amb la presència de les colles geganteres.

La Festa Major 2023 arribarà amb més de 300 activitats per a tots els públics, que es distribuiran en més d’una setantena d’espais i 14 ubicacions principals. Tot plegat serà possible gràcies a la implicació d’unes 115 entitats i col·lectius de Sabadell, que impulsen o prenen part en les propostes, dels quals una vuitantena organitzen directament activitats.

Comentaris
To Top