Vallès

Lleuger retrocés de les universitats catalanes en un rànquing internacional

La Universitat Autònoma de Barcelona passa de la franja de 201-300 a 301-400

Imatge d'arxiu de la UAB | ACN

Les universitats catalanes solen tenir reconeixements en rànquings internacionals, però en un que s’ha publicat aquest dimarts han patit un lleuger retrocés. Es tracta de l’Academic Ranking of World Universities que elabora la Shanghai Jiao Tong University, una de les llistes amb més prestigi a l’hora de valorar el nivell de les universitats del món.

En concret, la Universitat de Barcelona es manté com el millor centre d’estudis superiors de l’Estat, però passa de la 181a posició del 2022 a la 201 en l’actualització d’aquest any. El retrocés també es produeix a la resta de l’Estat, i la de la capital catalana i la de Granada són les úniques universitats que es troben entre les 300 millors del món.

Més enrere, la Universitat Autònoma de Barcelona passa de la franja de 201-300 a 301-400 i se suma a la Universitat Pompeu Fabra, que manté posició respecte de l’any passat. Entre les posicions 701-800 hi ha la Universitat Rovira Virgili -que cau una franja respecte al 2022-, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Lleida, mentre que la de Girona es manté entre els llocs 801-900.

Pel que fa a la totalitat del rànquing, el podi està copsat per centres dels Estats Units. La millor universitat del món és la de Harvard, seguida de la de Stanford i de l’Institut de Tecnologia de Massachusetts. Pel que fa a Europa, destaca la quarta posició de Cambridge, la setena d’Oxford, ambdues al Regne Unit; i la 15a de París i la 20a de Zuric.

Comentaris
To Top