SAPS ON ÉS...

Saps on és… el monument que uneix fotografia i homenatge a Sabadell?

Si hi ha dos fotògrafs molt coneguts a Sabadell són els Farran. Pere Farran Climent (pare. 1934–2003) i Pere Farran Giménez (fill. 1960–2002).

Van ser els fotoperiodistes més actius a Sabadell en les últimes dècades del segle passat. Estaven especialment vinculats al Diari de Sabadell, on van ser els caps de fotografia i les seves imatges eren una part imprescindible per completar les informacions periodístiques que ajudaven a seguir el ritme de la ciutat.

L’homenatge de ‘Sabadell als fotògrafs’, situat als Merinals / AINA TORRES

A part de les fotografies, Sabadell els recorda amb molta estima pel seu bon caràcter i la passió i l’entrega que tenien pel seu ofici. Prova d’això va quedar reflectit en el monument que la ciutat els va dedicar al seu barri, els Merinals, i que uneix homenatge i fotografia.

Detall de l’homenatge als sabadellencs Pere Farran Climent i Pere Farran Giménez / AINA TORRES

Un monolit amb la inscripció dels seus noms i l’element més característic que els acompanyava sempre: una càmera i la seva funda. Concretament, el monument està situat a la placeta que hi ha entre els carrers de Fuerteventura i el Quebec i la carretera de Terrassa.

Comentaris
To Top