Vallès

A presó un home que animava a cometre atemptats gihadistes i que volia passar a l’acció

La Policia Nacional el va detenir a Terrassa després de difondre postulats gihadistes a través dels seus perfils en xarxes socials

La Policia Nacional ha detingut a Terrassa un home acusat de difondre postulats gihadistes a través dels seus perfils en xarxes socials i que animava a cometre atemptats. En els últims dies, a més, havia mostrat el seu desig de passar a l’acció i va accelerar la recerca d’armes blanques i armilles antibales.

Incitava els musulmans d’Europa a imposar la llei islàmica i feia referències contínues d’odi contra col·lectius jueus i LGTBI. Tenia al voltant de 400.000 seguidors i els seus continguts aconseguien gairebé quatre milions de ‘m’agrada’, entre ells missatges en què amenaçava amb degollar els enemics de l’Islam.

En els últims mesos havia endurit el seu discurs

La investigació va començar a finals del 2022 i va comptar amb la col·laboració del Marroc. Els investigadors han acreditat que el detingut, que havia interioritzat l’ideari i els postulats radicals i violents del gihadisme, utilitzava els seus perfils en xarxes per incitar a la lluita armada. Va fer publicacions a favor d’accions gihadistes a Europa, especialment a Espanya, tant en represàlia per la pèrdua d’Al-Àndalus com exalçant l’atac d’Algecires del 25 de gener. També publicava missatges d’odi contra el col·lectiu LGTBI i la comunitat jueva. També proferia amenaces concretes contra altres usuaris de xarxes que li recriminaven els seus discursos.

En els últims mesos havia endurit el seu discurs radical i animava a cometre atemptats terroristes. El dimecres passat va ser detingut i els agents van escorcollar el seu habitatge, on van intervenir nombrós material informàtic i informació.

Se li atribueixen els delictes d’enaltiment, adoctrinament i amenaces terroristes, així com delictes d’odi. L’operatiu ha estat coordinat per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i dirigida pel jutjat central d’instrucció número 2, que ha decretat el seu ingrés a presó aquest divendres després de passar a disposició judicial.

Comentaris
To Top