Ciutat

La importància de l’Eix Macià en el creixement de Sabadell

El Col·legi d’Enginyers Industrials de la Delegació del Vallès organitza un debat el pròxim dilluns

El Col·legi d’Enginyers Industrials de la Delegació del Vallès ha obert el debat i la reflexió sobre el progrés a Sabadell, amb la mirada posada en el futur. L’associació ha seleccionat tres entorns i moments, en forma d’eixos de progrés, considerats rellevants per explicar i entendre el context recent d’evolució de la ciutat.

Després de la primera entrega, que va abordar el naixement del districte llaner de Sabadell, des d’un punt de vista industrial, la setmana que ve arriba un nou debat. El pròxim dilluns, 13 de novembre (18:30 hores), a la seu de la delegació vallesana, es posarà sobre la taula l’eix de progrés comercial, centrat en l’Eix Macià, amb l’any 1991 com a punt de partida.

La conferència parteix de la transformació urbanística de l’Eix Macià i de l’obertura de centres comercials fa més de tres dècades. Sabadell es va consolidar com a ciutat de serveis i pol d’atracció d’àmbit comarcal, fet que va permetre que el parc urbà més gran de Catalunya: el parc de Catalunya.

En la trobada, l’enginyer industrial Carlos Prieto, l’economista Eduard Jiménez i els arquitectes Marta López i Pere Vidal posaran sobre la taula els seus arguments, amb la figura de Jordi Obradors com a moderador. Tot plegat, amb l’objectiu de convidar a les entitats socials, i a la ciutadania en general, a promoure la reflexió sobre la ciutat que tenim i la que tindrem.

El naixement del districte llaner de Sabadell

Comentaris
To Top