ESPORTS

El Sabadell s’agafa a la seva bona ‘estrella’ en el Johan Cruyff

Pinya arlequinada en l'últim antecedent després del gol d'Alberto Fernández / Ll. Franco

Dues victòries en les tres visites al Johan Cruyff haurien de donar una espurna d’esperança per buscar la tercera, que aquest dissabte (17.30 h) seria balsàmica. El Sabadell s’agafa a la seva bona ‘estrella’ en l’actual feu blaugrana.

Canvi de tendència. El Sabadell va acomiadar-se del Mini Estadi la temporada 18/19, encara a Segona B, amb una dolorosa golejada (5-1) que seria l’inici d’una nefasta ratxa que gairebé costa el descens a Tercera Divisió. Es va evitar a Olot. De fet, les visites a l’antic escenari blaugrana van convertir-se en un calvari: d’un total de 24, entre Segona A i Segona B, el conjunt arlequinat va perdre 17 vegades.

Només va poder esgarrapar tres empats i quatre victòries. Això sí, victòries molt recordades: el 0-1 de la 85/86 (gol de Villa) cap a la Primera Divisió; el 0-2 (doblet d’Antonio) en la 00/01 que acabaria amb play-off; el 0-1 del golàs de Juvenal en la 11/12 en el retorn a la categoria de plata i l’1-3 de la 15/16 amb Miguel Álvarez a la banqueta.

El trasllat al Johan Cruyff, la temporada 19/20, semblava mantenir la mateixa malastrugança que el Mini: va començar amb derrota (1-0) encara que el Sabadell es va reeixir sobradament amb el triomf en la final del play-off a Marbella assolint l’ascens amb els gols d’Aleix Coch i Néstor Querol (2-1).

Doble festival arlequinat

El canvi de tendència ha arribat a Primera Federació. En tres visites ja ha assolit la meitat de les victòries que en el Mini Estadi en 24 aparicions. Va estrenar-se el capítol amb el 0-2 de la 21/22 en un duel clau per aspirar al play-off i marcat també per la invasió de l’afició sabadellenca -més de dos mil- i l’incident de la simbologia arlequinada. Amb Munitis a la banqueta, Jacobo de penal i Kaxe, aprofitant una greu errada de l’ara lateral internacional Balde, van fer esclatar la bogeria arlequinada. Una tarda inoblidable. En l’atac blaugrana van jugar Jutglà i Abde.

Festa de l’equip i l’afició en el 0-2 de la temporada 21/22 / Ll. Franco

L’últim antecedent té una certa similitud amb l’actual situació. Menys dramàtica, això sí, però el Sabadell de Gabri arribava al Johan Cruyff després de dues clares derrotes (3-0 a Les Gaunas i 1-3 contra l’Eldense) i el tècnic semblava a la corda fluixa. L’1-0 al minut 5 feia témer el pitjor, però un gol impressionant d’Alberto Fernández va iniciar la remuntada que completarien Keita de penal, Pau Víctor i Juan Delgado. Un 1-4 també molt celebrat amb l’afició. Avui seria providencial.

Comentaris
To Top