Ciutat

Recomanen tancar finestres i no deixar roba estesa pel tractament contra l’escarabat morrut

L'escarabat afecta les palmeres

L’actuació a l’arbrat tindrà lloc les nits del 3 i 4 de desembre

Per tal de prevenir la presència de l’escarabat morrut a les palmeres, l’Ajuntament de Sabadell durà a terme un tractament fitosanitari a l’arbrat les nits del 3 i 4 de desembre, entre les 11 de la nit i les 7 del matí. El tractament preventiu es farà a un total de 27 palmeres, ubicades a diferents espais del municipi.

El morrut de les palmeres (Rynchophorus ferrugineus), anomenat també becut vermell o morrut roig, és una espècie de coleòpter que ha esdevingut una greu plaga per a les palmeres ornamentals a la Península Ibèrica, on es va detectar per primer cop el 1994. És originari del sud-est asiàtic i de la Polinèsia.

Els tractaments fitosanitaris es fan de nit per tal de minimitzar les molèsties que puguin ocasionar en les persones i els animals domèstics que es trobin en les zones afectades. És per això que es recomana al veïnat de la zona que durant la realització dels treballs mantinguin les finestres tancades i que no deixin roba estesa ni animals domèstics als balcons o terrasses.

Comentaris
To Top