Ciutat

Justícia pagarà finalment la prova d’ADN en el cas d’Helena Jubany després de la queixa de la família

La rectificació ha arribat hores després que la família emetés un comunicat criticant que havien hagut de pagar els 605 euros de la prova

Embolic en les últimes hores pel pagament de les proves d’ADN del jersei que portava Helena Jubany quan va ser assassinada a Sabadell el desembre del 2001. En un primer moment, la família de la víctima va anunciar que havia hagut d’avançar els diners d’aquesta actuació. Situació que, hores després, el Departament de Justícia va esmenar. Segons han confirmat fonts de la família a través de les xarxes socials, serà l’administració competent qui es faci finalment càrrec dels costos.

La rectificació ha arribat hores després que la família emetés un comunicat criticant que havien hagut de pagar els 605 euros de la prova encarregada pel jutge, perquè la Generalitat s’havia negat a fer-ho.

El passat mes de setembre, el jutjat de primera instància número 2 de Sabadell, que instrueix el cas de la mort de la bibliotecària, va ordenar noves proves per esclarir el crim. Aleshores, va demanar comparar les mostres del jersei de Jubany amb l’ADN dels dos investigats, Santi Laiglesia i Xavi Jiménez, “amb metodologies i tècniques més avançades” de les que s’han utilitzat fins ara.

La sol·licitud va arribar a l’Institut de Ciències Forenses de la Universitat de Santiago de Compostela amb l’objectiu que la seqüència d’ADN de les mostres del jersei sigui “més amplia i afinada”. A la mateixa interlocutòria, el jutge també acordava demanar a la policia científica de la policia espanyola que investigui si hi ha rastres biològics als anònims que va rebre Jubany.

22 anys del crim d’Helena Jubany: dos sospitosos i un ADN clau

Comentaris
To Top