Ciutat

Hores decisives per al conveni de la ronda Nord

ronda Nord Quart Cinturó

La infraestructura podria tenir llum verda abans de tancar el 2023

La ronda Nord de Sabadell, Terrassa i Castellar podria viure en les pròximes hores un pas clau en el progrés de la infraestructura. Segons ha avançat El Periódico, el govern espanyol ja té sobre la taula la modificació legislativa per poder signar el conveni de la infraestructura abans que acabi el 2023. Un fet que ha de permetre que el Consell de Ministres doni definitivament llum verda aquest dimarts o el pròxim 26 de desembre, abans d’entrar al 2024.

La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha afirmat que el fet que el Govern de la Generalitat –ERC– compleixi l’acord per la ronda és “un pas molt important” per poder negociar uns nous pressupostos, tot i que els ha advertit que “no és l’únic”, segons ha dit en una roda de premsa a la seu del partit valorant les novetats de la infraestructura.

El pacte polític sobre la futura ronda al Vallès ja es va segellar el 7 de juliol passat, després de mesos de negociacions: en aquell moment es va signar un protocol (un document d’intencions polítiques) que s’ha de traduir en conveni (que dona lloc a la tramitació administrativa). En cas de fer-se efectiu, arribaria amb un retard de nou mesos respecte a la previsió inicial, però permetria fer el següent pas per iniciar les obres.

L’Estat ultima un canvi de normativa per desbloquejar la ronda Nord

Comentaris
To Top