Ciutat

Els embassaments de les conques internes baixen per primer cop del 16%

El Govern descarta ara decretar l’entrada en emergència al sistema Ter-Llobregat la setmana que ve

Els embassaments de les conques internes s’han situat per primera vegada per sota del 16%, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Els nou pantans que s’utilitzen com a referència per la mitjana se situen, en conjunt, en el 15,99%. De moment, però, el context no suposa l’aplicació automàtica de la declaració d’emergència, que s’implementa individualment a cadascuna de les unitats que conformen les conques internes.

El sistema Ter-Llobregat, que abasteix Sabadell i altres municipis de l’entorn, se situa en el 16,5%, mig punt per sobre del llindar que preveu el pla de sequera, i de moment continua en preemergència. Al seu torn, la unitat que depèn de l’embassament de Darnius-Boadella fa mesos que està en emergència i ara les reserves se situen al 12,1%.

En aquest context, el Govern català descarta de moment decretar l’entrada en emergència al sistema Ter-Llobregat la setmana que ve. Una decisió que topa amb el calendari previst fins ara.

A principis de setmana, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va afirmar que els municipis que formen la unitat, entre ells Barcelona i la seva àrea metropolitana i Girona, entrarien en emergència “probablement” la pròxima setmana. Tanmateix, l’executiu ha decidit posposar la decisió perquè les reserves d’aigua dels embassaments del Ter-Llobregat encara es troben al 16,5%. Tal com ja ha reiterat en diverses ocasions el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, l’emergència es decretarà quan les reserves caiguin al 16%.

Les parts implicades -gimnasos, clubs i administracions- treballaven amb l’escenari de l’1 de febrer com a data per a l’inici d’una nova etapa en la gestió del problema, amb l’inici de la fase 1 del pla. De moment, les restriccions -que afectaran directament el desenvolupament de la ciutadania en el seu dia a dia- han estat rebudes amb cert escepticisme per alguns sectors econòmics i esportius de Sabadell.

Clubs esportius i gimnasos de Sabadell, davant les restriccions per sequera: “És absurd”

Nou rècord a Sabadell: mai una temperatura tan alta al gener

Comentaris
To Top