Ciutat

Nou rècord a Sabadell: mai una temperatura tan alta al gener

/ V. CASTILLO

Sabadell ha batut un nou rècord de temperatura màxima, durant aquest mes de gener. Aquest dijous, el termòmetre de l’estació automàtica Sabadell-Parc Agrari, del Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat una temperatura màxima de 23,6 graus, a les 13.36 h. Mai, des de l’arribada de l’estació del Meteocat a Sabadell, s’havia arribat a superar els 23 graus.

Fins aquest migdia, el dia més calorós en el primer mes de l’any s’havia registrat el passat 2022, quan aleshores el termòmetre s’havia enfilat fins als 23 graus. L’any passat, els 21,9 °C registrats a l’Observatori Fabra va ser la temperatura màxima més elevada en cent nou anys. Fins al 2015 no s’havia arribat als 20 graus, però des d’aleshores, els mesos de gener dels anys 2016, 2018, 2021, 2022 i 2023 s’ha repetit aquesta tendència.

Aquest passat dimecres, quatre estacions meteorològiques d’un total de 117 estacions amb més de vint anys de dades del Servei Meteorològic de Catalunya van batre el seu rècord històric en un mes de gener.

/ V. CASTILLO

Comentaris
To Top