Diners

Jordi Casas, nou president de la Fundació per la Indústria

/ CEDIDA

La Fundació per la Indústria ha nomenat Jordi Casas i Bedós com a nou president de l’entitat, agafant així el relleu a la presidència d’Antoni Monés. Aquest canvi, apunten des de la institució, es produeix amb l’objectiu de “donar un nou impuls als interessos de la indústria en general, i de la indústria tèxtil en particular, a partir de l’ampliació de l’activitat de l’entitat”.

Casas ha estat elegit per unanimitat del patronat i compta amb una trajectòria àmplia com a assessor jurídic del Gremi de Fabricants durant més de 15 anys. A més, ha representat el gremi tèxtil i industrial en organitzacions com la CEOE i Foment del Treball Nacional. Casas també ha estat diputat al Congrés i al Parlament de Catalunya, i senador durant diverses legislatures, així com delegat del Govern de la Generalitat a Madrid. “El nou patronat de la Fundació per la Indústria té per missió posar en valor del sector industrial català com a principal motor de creació d’ocupació estable i de qualitat, esdevenint un factor d’estabilitat en l’economia productiva. La prioritat és dotar el teixit empresarial del país de les eines necessàries per a contribuir a que sigui sòlid, sostenible i competitiu”, apunta Jordi Casas, president de la Fundació per la indústria, que té un patrimoni de 30 milions d’euros.

L’obra de govern del nou patronat presidit per Casas tindrà sis punts principals: La defensa i promoció dels interessos de la Indústria i de la indústria tèxtil; Posar en relleu el paper clau de la indústria pel desenvolupament econòmic; Promoure el paper social de l’empresa; Consolidar l’activitat amb l’impuls de la digitalització, la innovació i la sostenibilitat; Ampliar l’impacte de l’activitat de la Fundació a tot el territori català i espanyol, i Donar continuïtat el perfil acadèmic de l’associació a través de la publicació d’estudis econòmics que fomentin el coneixement de la cultura industrial del país, i de l’ampliació del programa d’esdeveniments i jornades de la Fundació.

Canvis al patronat

Amb el relleu a la presidència, el patronat de la Fundació passa de 12 a 14 membres. N’entren a formar part Jordi Alberich, president de M&A Fusiones y Adquisiciones, i Miquel Nadal, director general del Cercle d’Economia. Els patrons sortints són Xavier Bombardó, Joan Casanovas i Santi Codina, qui han decidit fer un pas al costat per diversos motius.

En paraules de Casanovas, explica que “per motius personals i també professionals no m’és possible poder continuar la meva modesta aportació a l’entitat”. Una institució, ara sota la presidència de Casas, de la que espera que “les pròximes iniciatives que es proposin tinguin un bon resultat, alhora que es vetlli per projectes que aportin un benefici mesurable i enfocat a l’objecte social de la Fundació”. Per acabar, l’empresari sabadellenc recorda que el futur ha d’anar lligat “als orígens i arrelament de l’entitat –Gremi de Fabricants– mantenint i vetllant pel patrimoni que aquest va aportar a la Fundació i que s’ha fet créixer durant aquests darrers anys”.

Per la seva part, l’empresari Santi Codina explica que el pas al costat es deu a “canvis importants en qüestions professionals que m’impliquen dedicar-me a la meva empresa”. Sobre el futur de la institució, ara amb Casas al capdavant, Codina desconeix “l’encaix que hi pugui haver a partir d’ara amb un perfil polític al capdavant d’una entitat privada” Finalment, Xavi Bombardó explica que l’etapa al patronat de la Fundació per la Indústria la dona “per tancada”, i afegeix que “deixo la institució en un moment en què tot funciona bé i els desitjo el millor pel futur i que així continuï”.

Comentaris
To Top