SAPS ON ÉS...

Saps on és… l’escultura de Sabadell que replica una de Barcelona?

En un inici, aquesta escultura es va instal·lar als jardinets de la plaça del Doctor Robert de Sabadell l’any 1919

Sabadell té una còpia de l’obra que Josep Campeny va crear per a la plaça del Bisbe Urquinaona de Barcelona l’any 1912. Es tracta de ‘El noi dels càntirs’,  un conjunt format per una escultura i una font. L’escultura de Sabadell, però, té segell propi: compta amb l’escut de la ciutat. L’escultura és un infant que sosté un càntir a les mans i un altre a terra i està ubicat a la plaça de Jean Piaget (al barri de Gràcia).

‘El noi dels càntirs’ és una de les tres fonts que la Comissió de l’Eixample de Barcelona va encarregar el desembre de 1911 a Josep Campeny, junt amb ‘El Trinxeraire’ i la ‘Font de la granota’. Totes les va fondre en bronze la foneria Morales i es van col·locar a aquest carrer barceloní el 1912. Les tres les va replicar, a Sabadell, la foneria Martínez.

En un inici, aquesta escultura es va instal·lar als jardinets de la plaça del Doctor Robert de Sabadell l’any 1919. Però l’any 1949 es van reurbanitzar la plaça de Clavé i la plaça de Jean Piaget i, aleshores, es va traslladar aquesta escultura. L’obra va patir atacs vandàlics durant els anys 1990 i es va haver de refer completament el 1999.

Comentaris
To Top