Ciutat

Territori eleva al 10% el parc de lloguer social que haurà de tenir Sabadell el 2044

habitatges lloguer social Francesc Layret

El pla entrarà en vigor l’1 de juliol de 2024 i afectarà 163 municipis on hi viu el 82,7% de la població

Habitatges lloguer social al carrer de Francesc Layret / D.S.

El Govern elevarà fins a un 10,3% el parc de lloguer social que hauran de tenir els municipis amb més demanda d’habitatge el 2044, entre els que es troba Sabadell. La consellera de Territori, Ester Capella, ha aprovat aquest dijous de forma provisional el Pla territorial sectorial de l’habitatge (PTSH), un document que ha d’orientar a mig i llarg termini les polítiques d’habitatge a Catalunya.

Amb l’aprovació, el departament modifica l’objectiu de lloguer social que recollia el document inicial, que el situava en el 7%, i l’eleva fins al 10,3%. El pla entrarà en vigor l’1 de juliol de 2024 i afectarà 163 municipis on hi viu el 82,7% de la població. Segons ha explicat Capella, el pla permetrà ampliar en 273.000 habitatges el parc de lloguer social de Catalunya.

En declaracions als mitjans aquest dijous a la tarda, la titular de Territori ha detallat que l’increment fins al 10,3% del parc de lloguer social s’aplicarà a 163 municipis catalans declarats àrees de demanda residencial forta i acreditada. De mitjana, amb l’entrada en vigor de la mesura, el parc de lloguer social en el conjunt de Catalunya augmentarà un 9% d’aquí el 2044, un percentatge similar a la mitjana de la Unió Europea (UE).

A banda de Sabadell, els municipis de demanda forta i acreditada hi ha ciutats com Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Granollers, Terrassa, Reus, Girona o Vilafranca del Penedès.

Comentaris
To Top