Ciutat

Les notícies més destacades del dia a Sabadell

passeig can feu gràcia

El nom del passeig sorgit del soterrament, en primera plana informativa

El passeig sorgit del soterrament de les vies dels FGC entre Can Feu i Gràcia continua generant debat per saber quin nom ha de portar. Una qüestió que s’ha de resoldre de forma imminent.

L’Agrupació de Veïns de Gràcia (AVG) i l’Associació Cultural Can Feu han acordat una proposta per a l’espai. Les dues parts es van reunir ahir dilluns perquè l’AVG insisteix que es digui passeig de l’alcalde Antoni Farrés, alcalde de Sabadell entre 1979 i 1999 i, l’associació cultural, passeig d’Olzina, en honor a l’antic propietari de la Torre d’en Feu. La decisió final, però, no depèn de les entitats sinó de l’Ajuntament de Sabadell. Una moció d’ERC a la Junta de Portaveus d’aquest dimecres permetrà votar el nom que ha de tenir aquest espai.

Entitats locals acorden una proposta de nom per al passeig sorgit del soterrament dels FGC

Nou matí d’incidències a Rodalies. L’R4 i l’R7 registren aquest dimecres al matí noves afectacions en la circulació per un nou robatori de cable de catenària. Aquest cop la sostracció s’ha produït entre Sabadell Sud i Cerdanyola, segons han informat Renfe i Adif. Això obliga a circular per via única entre Sabadell Sud i Montcada Bifurcació a l’R4, restricció que només permet que circulin dos trens per hora i sentit.

Retards a Rodalies per un robatori de cable entre Sabadell i Cerdanyola

Entre ovelles, runes i drons, el llargmetratge rural i distòpic Historia de Pastores (2024) treu el cap a la complicada indústria del cinema. Produïda per la sabadellenca Maria Riera Peris, es va projectar a la secció Bright Future del prestigiós Festival Internacional de Cinema de Rotterdam, dedicada al talent jove i emergent. L’estrena estatal serà al Festival de Màlaga. Està filmada en càmera analògica i amb actors no professionals.

L’òpera prima de la cineasta Maria Riera Peris s’estrena mundialment

Tot a punt per a la 16a edició de la Mostra de Cinema BRAM!, que omplirà Castellar de cinema fins al 3 de març. La iniciativa cultural, estrenada l’any 2009, és organitzada per onzè any consecutiu per una comissió formada pel Club Cinema Castellar Vallès i l’Ajuntament.

El millor cinema del món arriba a Castellar: horaris i pel·lícules del BRAM! 2024

La nit del 25 de setembre de 1962 serà una data sempre recordada en la memòria dels sabadellencs. A Sabadell, aquell dimarts al vespre, unes fortes precipitacions van deixar més de 200 litres/m² en tres hores, provocant el desbordament de rius, rieres i torrents, on 32 persones van perdre la vida –al Vallès en van ser prop de 700–, a més de greus afectacions a les indústries situades a la llera del riu Ripoll.

Saps on és… el monòlit en record a les víctimes de la riuada del 1962?

Comentaris
To Top