SAPS ON ÉS...

A quina instal·lació té el mític entrenador Joan Murtró una placa de record?

La placa de record en el camp d'Arrahona-Merinals / D.S.

Joan Murtró i el Club Esportiu Mercantil sempre aniran junts. Van forjar una història extraordinària durant 40 anys. El coneixien com l’entrenador o el Ferguson del futbol base sabadellenc. És gairebé impossible trobar històries com la del Joan Murtró, qui només va tenir un club en la seva extensa trajectòria a la banqueta: el CE Mercantil, del qual era el president d’honor.

Curiosament, la placa en el seu record –va morir el gener del 2022llueix en l’únic escenari on ja no va entrenar, el Municipal d’Arrahona-Merinals, l’actual casa del Mercantil. El Murtró va teixir la seva llegenda al mític camp mercantilista de la plaça del Treball i, posteriorment, al barri de Gràcia, al costat del pavelló de l’OAR. El mal estat de la gespa artificial va provocar el canvi d’instal·lació als Merinals.

El mètode de Joan Murtró era molt peculiar. De fet, mai va tenir el carnet d’entrenador oficial. “No el necessito”, explicava sempre. Però va convertir-se en un autèntic mestre futbolístic i un extraordinari motivador. En aquestes gairebé quatre dècades van passar centenars de jugadors per les seves mans. Alguns van arribar fins i tot a l’elit de Primera Divisió. No tenia cap secret: “Els mirava als ulls i sempre anava de cara”, repetia sempre. Directe i genial.

Comentaris
To Top