Ciutat

Consulta si t’ha tocat ser a una mesa electoral el 12-M a Sabadell

eleccions generals Sabadell

Si alguna persona nomenada té una causa justificada i documentada que li impedeixi d’acceptar el càrrec, disposarà d’un termini de 7 dies per demanar el canvi

Aquest dilluns ha tingut lloc la sessió d’un Ple municipal extraordinari per fer el sorteig públic entre els 124.810 electors de Sabadell que reuneixen les condicions per ser membres de mesa. És a dir, aquells criteris fixats per la Llei Electoral per formar part del personal acreditat a les Eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig. En total, han estat nomenades un total de 2.214 persones.

En aquests comicis, a Sabadell, el cens electoral és de 156.549 persones, una xifra superior a les convocatòries anteriors. Hi haurà 1.251 electors més que a les eleccions generals del 2023 i 2.628 més que a les autonòmiques del 2021.

A la ciutat s’habilitaran 57 col·legis amb 246 meses electorals perquè puguin votar els sabadellencs. Pel que fa als centres de votació, en aquestes eleccions hi haurà un canvi. L’electorat que votava al centre cívic de Torre-romeu, en aquestes eleccions ho farà a la biblioteca de La Serra.

Condicions per ser membre de mesa: com puc evitar-ho?

Els nomenaments es notificaran oficialment a partir del dimarts dia 16 d’abril, tot i que ja es poden consultar per internet. Si alguna persona nomenada té una causa justificada i documentada que li impedeixi d’acceptar el càrrec, disposarà d’un termini de 7 dies des de la notificació per al·legar davant la Junta Electoral de Zona.

En el sorteig s’ha designat qui exercirà com a president i vocal de les meses electorals durant la jornada del 12 de maig. Les condicions establertes legalment per ser membres de mesa són ser menor de 70 anys -tot i que amb més de 65 anys es pot demanar ser substituït– i major de 18. I, com a mínim, saber llegir i escriure.

Per les meses electorals es trien 9 persones per mesa (1 president titular i 2 suplents; 1 primer vocal titular i 2 suplents i 1 segon vocal titular i 2 suplents), de les quals el dia de les eleccions se n’hi hauran de quedar tres: un president i dos vocals. El president o presidenta ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior. Els vocals es trien entre la resta d’electors possibles.

Consulta del col·legi electoral

L’Ajuntament ha habilitat la consulta telemàtica del cens electoral de Sabadell per tal que la ciutadania pugui comprovar la informació sobre el seu col·legi i mesa electoral.

Consulta el col·legi i la mesa electoral per al 12-M a Sabadell

Comentaris
To Top