Diners

La Moncloa rebutja l’OPA del BBVA al Sabadell i avisa que pot tenir “efectes lesius potencials” per al sistema financer

Edifici del BBVA

Fonts del govern estatal apunten que l’excés de concentració bancària generaria un “risc” addicional a l’estabilitat financera

Les reaccions a la notícies no s’han fet esperar. El govern espanyol ha rebutjat aquest dijous l’OPA hostil del BBVA per prendre el control del Banc Sabadell i ha avisat que pot tenir “efectes lesius potencials” per al sistema financer. Segons han indicat fonts de l’executiu, l’operació coneguda aquest matí pot causar un impacte negatiu tant en l’ocupació com en la prestació de serveis financers.

En aquest sentit, apunten que l’excés de concentració bancària generaria un “risc” addicional a l’estabilitat financera. “Espanya té actualment un sistema financer fort i solvent. El nostre deure és vetllar per mantenir un sistema financer sòlid, que continuï contribuint al creixement de la nostra economia i a l’agenda d’inclusió financera i protecció dels clients”, remarquen des de la Moncloa.

“Contrari als interessos del país”

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha lamentat que el moviment és “contrari als interessos del país” i avisa que “destruiria molta ocupació, provocaria exclusió financera i més oligopoli”. En un missatge a les xarxes socials, alerta que la notícia “suposa liquidar el Sabadell només en benefici dels fons d’inversió estrangers que són propietaris del BBVA”.

El Govern espanyol “té l’última paraula”

En la mateixa línia s’ha pronunciat el ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, que ha avisat que el govern espanyol té “l’última paraula” per “autoritzar” l’OPA del BBVA al Banc Sabadell. “Des del govern rebutgem aquesta operació, aquesta OPA hostil, tant en la forma com en el fons, pels efectes lesius potencials que pot tenir”, ha ressaltat Cuerpo.

A banda, ha alertat que l’operació pot generar “inestabilitat, incertesa i volatilitat” als mercats, així com efectes negatius per als clients. De fet, el ministre ha apuntat que si es consuma la compra de l’entitat sabadellenca les tres primeres entitats de l’Estat (Santander, CaixaBank i BBVA-Sabadell) tindrien una quota de mercat del 70%, fet que suposaria un impediment a la competència oberta del sector financer.

“Hi ha una visió molt determinada per part del govern de tenir i conservar un sector financer fort, solvent i que continuï aprofundint en la nostra agenda social d’inclusió financera”, ha resumit el ministre en declaracions a TVE. Preguntat pel marge que tindria el govern espanyol per evitar la compra del Sabadell, Cuerpo ha apuntat que no els correspon a ells fer els següents passos, però sí tenir la darrera paraula.

Foment, sobre l’OPA al Banc Sabadell: “Els grans perdedors seran les pimes”

Comentaris
To Top