Oci i cultura

Els rapers sabadellencs MDC entren en ‘Fase Rem’

El grup sabadellenc va presentar el seu últim disc a Bambu Sabadell

L’actuació dels rapers sabadellencs / D.S.

[León Guerrero]

Com si es tractés d’un viatge oníric, el col·lectiu de rap sabadellenc conegut com a MDC (Marca de Ceniza) ha presentat el seu àlbum debut: Fase Rem, en què barregen gèneres de la música urbana com el rap i el trap acompanyats de bases funk, R&B i Jersey club. A més, inclouen instrumentacions amb violins, saxo i guitarres per als beats. Un treball conceptual en què s’entrellacen els somnis nocturns amb els somnis vitals de Tash 642, 4lone Label i Charliee MDC, com a productor.

Dissabte passat, 11 de maig, a Bambu Sabadell, aquests tres joves van fer la festa de presentació del seu nou àlbum, en què hi havia gairebé dues-centes persones. El públic va poder gaudir en exclusiva del disc sencer unes hores abans que es publiqués a les plataformes. La listening party es va dividir en dues parts amb un interludi, en què Tash i 4lone Label van cantar un parell de cançons i el Charliee els va guiar amb la seva guitarra acústica.

Vam poder escoltar les onze cançons que formen l’àlbum acompanyades d’un vídeo enfocat en les lletres, però també destacat pel seu estil minimalista, sobretot la primera meitat, amb un fons simple i cru, ideal per endinsar-nos en el món de MDC. A la segona part, imatges més vives i un treball visual més depurat, en què cal destacar el videoclip de la cançó Dream, que engloba l’essència del disc, la cerca dels somnis, però no des d’una visió egocèntrica, sinó totalment compartida en què a través del seu treball encoratgen tothom que escolti l’àlbum a lluitar tant o més pels seus somnis com ells ho estan fent pel seu. No vaig poder evitar pensar en una frase que va dir la llegenda del hip-hop Kendrick Lamar a una entrevista amb Billboard: “I hope all my dawgs make it, even if it’s before me” (“espero que tots els meus amics ho aconsegueixin, encara que sigui abans que jo”).

Comentaris
To Top