Ciutat

VÍDEO | La desesperació dels gats del Solar durant la nit de la revetlla

La revetlla de Sant Joan acostuma a ser una de les nits més complicades de gestionar per a propietaris de mascotes i per a tots aquells animals que viuen als carrers de la ciutat. Les detonacions dels petards provoquen en molts casos un estat que altera la vida sobretot de gats i gossos, tot i que també altres animals.

Aquesta situació es va poder experimentar al Solar dels Gats, a Sabadell. Un vídeo publicat per l’associació animalista mostra els diferents felins del grup, que comencen a córrer amunt i avall per la instal·lació pel fort soroll de la pirotècnia.

Des de l’entitat lamenten que els gats van passar una molt mala nit. La publicació a xarxes socials critica la conducta ciutadana durant la celebració de la revetlla. El vídeo ha provocat una allau de reaccions d’usuaris que s’han mostrat colpits pel patiment dels animals de la gatera.

“Ha tingut molta repercussió. És important perquè la gent vegi el que passa realment i que serveixi perquè hi hagi més sensibilització”, exposa Eva Fajas, presidenta de l’associació Solar dels Gats. En aquest sentit, apunta que no es tracta d’un problema només dels animals, sinó que també afecta persones amb capacitats diverses: “cal fer una reflexió”, declara.

Fajas lamenta que aquest Sant Joan ha estat pitjor que l’anterior. Per això, avisa que des del col·lectiu estudiaran la normativa per veure si es poden evitar els petards al voltant de la colònia.

La nova gatera, aturada

L’associació ha demanat reiteradament una solució “immediata” per als gats i que s’agilitzi el projecte per a la construcció de la gatera municipal. Una possibilitat que, segons denuncia Fajas, està aturada. “No tenim informació. Falta comunicació, sobretot amb els tècnics municipals”, explica.

Davant el que considera una manca de suport institucional, les entitats animalistes de la ciutat han reforçat el vincle. La voluntat de totes les parts, insisteix, ha de ser garantir el benestar de tots els animals de Sabadell, no només els gats del Solar.

“Quan plou, el nou solar dels gats s’inunda, necessitem una solució”

Comentaris
To Top