Ciutat

Saps on era el bar de Sabadell on van trobar un ‘monstre’ que va sortir a ‘Cuarto Milenio’?

La ‘cosa’ que va sortir del desguàs del Bar Sans va popularitzar-se ràpidament: hi havia moltes teories sobre l’origen d’aquella troballa

A la cruïlla dels carrers de Brutau i Buxeda va aparèixer un ‘monstre’ el 2 de setembre de l’any 1981. Concretament, la troballa va ser a la claveguera del Bar Sans, l’establiment que hi havia aleshores en aquest punt. Feia temps que el local tenia problemes d’embussaments a la cuina; fins que el propietari va decidir desmuntar les canonades del desguàs de sota l’aigüera. La ‘cosa’ que va sortir d’allà dins, la responsable de col·lapsar el clavegueram, no va tardar a fer-se popular. Es tractava d’una massa gelatinosa i llefiscosa, de quasi tres metres i de color negre, que va requerir l’ajuda de les brigades municipals per a ser extreta. Es diu que fins i tot tenia parts semblants a ventoses –com una mena de calamar– i per això, la troballa va ser traslladada directament a l’escorxador.

A partir d’aquí, la pilota ja es va anar fent grossa. Una primera revisió veterinària va decretar que es tractava d’un híbrid adaptat al medi i que podia ser fins i tot el resultat de la unió de diversos animals. Uns dies més tard es va especular sobre la possibilitat que aquella ‘cosa’ fos una tripa de cavall impregnada de residus orgànics que desprenia líquid fecal i es movia lleugerament per petites butllofes d’aire.

El desenllaç: què era realment?

Finalment, va ser un veí del barri qui va resoldre l’enigma, després de contrastar-ho amb un laboratori. Aquell suposat ‘monstre’ era una barreja de residus, restes de cafè, escuma de cervesa i diversos detergents. Any rere any, la barreja perfecta d’aquests components va acabar donant formar a aquesta ‘cosa’.

Tan lluny va arribar la fama d’aquest ‘monstre’ –o ‘bitxo’, com també se l’havia anomenat–, que el programa ‘Cuarto Milenio’ li va dedicar un petit documental. A títol El monstruo de las cloacas de Sabadell, es va fer una recreació poc fidedigna de més de vuit minuts sobre els fets.

Comentaris
To Top