Ciutat

El Taulí baixa del centenar de pacients Covid per primer cop el 2022

Durant l’última setmana s’han detectat 656 contagis de coronavirus a la ciutat, un 92% menys que durant el pic de la sisena onada

Imatge d'arxiu de la vacunació als Merinals, l'any passat / VICTÒRIA ROVIRA

La millor dada del 2022 a l’Hospital Parc Taulí. Els pacients ingressats per Covid-19 han caigut un 30% en només una setmana i baixa del llindar de les cent hospitalitzacions. “El virus està circulant poc entre nosaltres“, assenyala el cap de Malalties Infeccioses del Taulí, Manel Cervantes. I això es deixa veure al carrer, però també a les habitacions de l’hospital.

Segons les últimes dades disponibles, a l’hospital sabadellenc hi ha 84 persones ingressades amb coronavirus. La setmana passada eren 120 els pacients que estaven ingressats al Taulí. I només 13 a l’UCI. Unes xifres que no es veien des de finals de l’any passat. “Estem en un bon moment. La baixada és constant”, explica Cervantes, que matisa que s’estan produint entre sis i set ingressos diaris. La previsió és que el virus a l’hospital continuï a la baixa: “La caiguda en picat dels contagis primer es nota al carrer i a l’atenció primària. A l’hospital, el descens és més lent”, afegeix.

L’escenari actual contrasta amb el de fa tot just un mes, quan l’hospital registrava el pic de la sisena onada, amb 215 pacients, 188 a planta i 27 a l’UCI. Si bé la darrera onada ha estat la més casos ha registrat, també ha estat la menys greu. Durant aquesta última onada, van contagiar-se 33.380 persones –va concentrar el 55% de les infeccions per Covid de tota la pandèmia– i en van morir 51. Una mort cada mil casos. A finals de 2020, es produïen 12 defuncions per cada mil casos.

Un 90% menys de contagis

Els casos continuen a la baixa també fora l’hospital. Durant l’última setmana s’han detectat 656 contagis a la ciutat, un 14,2% menys que en una setmana. I una xifra molt allunyada de la de fa un mes, amb 8.066, el màxim registrat dels dos anys de pandèmia. Les infeccions han caigut més d’un 90%. I encara no es preveu un nou repunt dels casos.

Les defuncions també van a la baixa i durant l’última setmana han traspassat quatre sabadellencs per coronavirus. És també la millor dada del 2022 i se situa a nivells d’octubre del 2021, data vall de la Covid.

Comentaris
To Top