Ciutat

Un tren d’FGC cada cinc minuts a Sabadell, a partir del desembre

L'estació d'FGC de Can Feu-Gràcia a Sabadell / V.ROVIRA

A partir del 9 de desembre augmentaran les freqüències de la línia Barcelona-Vallès d’FGC

L'estació d'FGC de Can Feu-Gràcia a Sabadell / V. ROVIRA

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) augmentarà les freqüències de la línia Barcelona-Vallès a partir del 9 de desembre, que permetrà unir Sabadell i Terrassa amb Barcelona amb un tren cada cinc minuts i amb Sant Cugat del Vallès cada 2,5 minuts en hores punta.

Aquest augment de l’oferta, que passa a ser de 80 milions de viatges a l’any a 110 milions, serà possible gràcies a l’entrada en servei dels 15 nous trens per a la línia del Vallès i donarà resposta a l’increment de demanda dels últims anys, segons la Generalitat. Amb aquests nou combois, la línia assoleix la seva màxima capacitat. D’altra banda, l’oferta amb la UAB creixerà un 37%.

L’increment de trens suposa passar de 22 a 24 trens per hora i sentit a Sant Cugat en hora punta i de 6 a 12 trens per hora i sentit a Sabadell i Terrassa. Durant la resta de dies, s’estableix una freqüència cada deu minuts entre les dues ciutats del Vallès i Barcelona, el que suposa un tren cada cinc minuts entre Barcelona i Sant Cugat.

Canvis en les línies

A partir del 9 de desembre, la línia Barcelona-Vallès estarà formada per les línies S1 Terrassa, S2 Sabadell, L6 Sarrià, L7 Avinguda Tibidabo i L12 Reina Elisenda. Les línies S6 Universitat Autònoma i S7 Rubí s’allarguen fins a Sabadell i Terrassa i desapareixeran com a línies per convertir-se en trens de les línies S1 i S2. Per tant, els trens S1 i S2 pararan a totes les estacions, cobrint el servei i parades de les actuals línies S5, S6 i S7.

L’entrada en servei dels nous trens també permetrà augmentar la flota fins a les 61 unitats i incrementar l’oferta fins als 110 milions de viatges a l’any. Els nous trens estan formats per dos cotxes motors i dos remolcs i disposen de 196 seients amb connexió USB per a la càrrega de mòbils i tauletes i espai per a persones amb mobilitat reduïda, bicicletes i cotxets, entre d’altres.

En marxa el primer nou tren d’FGC per reduir a cinc minuts la freqüència de pas a Sabadell

Comentaris
To Top