Publicitat
Ciutat

En marxa el primer nou tren d’FGC per reduir a cinc minuts la freqüència de pas a Sabadell

FGC Línia Vallès / D.S.

Es posa en marxa el primer dels nous trens d’FGC que permetran un tren cada cinc minuts a Sabadell

Els nous combois dels 15 trens que s'incorporen a la flota d'FGC / D.S.

Després de mesos en proves, ja circula amb passatgers el primer dels quinze nous trens que permetran esgotar la capacitat del recorregut d’FGC Barcelona-Vallès i oferir un servei de metro a la nostra ciutat. Aquest dilluns s’ha incorporat a la línia vallesana el nou model 115 i ja transporta els primers passatgers.

És la primera unitat que ara es posa en marxa i, un cop es completi la flota, previst a l’estiu del 2022, la ciutat disposarà d’un tren cada cinc minuts en hora punta i cada deu minuts en hora vall. Des de Sant Cugat, els trens tindran pas cada 2,5 minuts. Si bé fins ara la flota estava composada per 46 unitats, FGC tancarà l’any amb 61 trens actius només per a les línies que uneixen la nostra comarca amb Barcelona.

Amb aquestes incorporacions, durant els mesos vinents la infraestructura Barcelona-Vallès haurà assolit la seva capacitat màxima. Si amb la flota actual, FGC té capacitat per fer 80 milions de viatges l’any a aquesta línia, les noves unitats permetran assolir els 110 milions de viatges anuals.

Segons han confirmat fonts de la companyia ferroviària, aquesta setmana s’incorporaran tres nous combois a les línies del Vallès. Fins a l’estiu, però, les freqüències no s’ampliaran de forma efectiva. “Es mantindrà la mateixa oferta fins a la posada en marxa de tots els trens”, exposen les mateixes fonts.

Com són els nous trens?

Els trens, fabricats per Stadler, disposen de 196 seients i de dos espais multifuncionals per a persones amb mobilitat reduïda, bicicleta o cotxets. En total, té capacitat per a 775 persones. Cada cotxe incorpora un sistema d’enllumenat verd i vermell per indicar l’obertura i tancament de portes. Com a principal novetat, tots els seients disposen de connexió USB per a la càrrega de dispositius mòbils i tauletes.

L’ampliació de l’oferta de FGC arreu de Catalunya comença amb la línia del Vallès. Es  tracta del tram ferroviari amb més demanda de Catalunya, que va superar els 66 milions de viatges l’any 2019. Representa, així, el 72,64% dels viatges de  ferrocarrils, segons les últimes dades. Els plans de la companyia passen per doblar l’oferta anual de viatges fins a 240 milions, a tota la xarxa ferroviària, el 2025.

Serveis mínims pel 8-M

FGC, serveis mínims per la vaga del 8-M. Avui, els trens circularan amb alteracions al servei a causa de la vaga general, però FGC garanteix el 85% del seu servei habitual.

Sabadell tindrà un tren d’FGC cada cinc minuts l’estiu del 2022

Publicitat
Comentaris
To Top