ESPORTS

El gran repte del Sabadell: ser el primer a guanyar al Pepico Amat d’Elda

Miki Lladó confia en l'energia del seu equip per donar la sorpresa / Lluís Franco

Missió impossible? El Sabadell afronta aquest diumenge (18 h) el gran repte de ser el primer equip a guanyar al Nuevo Pepico Amat aquesta temporada. El líder Eldense s’ha mostrat gairebé intractable al seu feu, amb 8 victòries i 4 empats fins ara. El conjunt arlequinat tindrà, a més, la sensible baixa del seu referent atacant, Pau Víctor, per sanció.

De totes maneres, el tècnic Miki Lladó ha volgut encomanar el seu missatge d’optimisme i confiança al vestidor aquesta setmana després de la dolorosa derrota contra el Numancia a la Nova Creu Alta. “Tenim les eines i l’energia necessària per posar-li les coses difícils i guanyar-lo”, insisteix, tot i admetre el potencial del conjunt alacantí, que podria iniciar el partit en segona posició si el Castellón supera l’At. Balears hores abans. “Nosaltres tenim la pressió de sortir de la zona de descens, però ells també noten la pressió de mantenir el lideratge perquè el primer lloc és molt important”, assenyala el tècnic.

A més del sancionat Pau Víctor, Miki Lladó no pot comptar amb el central Ismael Athuman, qui pateix un trencament muscular al terç mitjà del bíceps femoral i podria estar entre 4 i 6 setmanes fora de combat. L’absència del màxim golejador pot condicionar un onze en el qual podrien debutar el porter Adrià Ortolá i l’últim fitxatge del mercat d’hivern, Raúl Baena.

Invicte a casa

L’Eldense ve de perdre al Nuevo Castàlia el seu cinquè partit de la temporada. A més dels punts, la conseqüència més negativa va ser l’expulsió d’Álex Martínez, una peça clau en l’engranatge del tècnic Fernando Estévez, un dels que va sonar al seu moment per la banqueta arlequinada l’any passat. “És una baixa important pel seu recorregut per la banda esquerra”, va confirmar Miki Lladó. Tampoc hi serà el màxim golejador de l’equip, Mario Soberón (8 dianes) per acumulació de targetes.

El Nuevo Pepico Amat s’ha convertit en un feu gairebé infranquejable. Només han cedit 4 empats a casa: a zero davant Osasuna Promesas i Numancia i a un gol contra Castellón i Amorebieta. El club alacantí confia en un gran ambient després d’establir preus populars: 5 euros la general i 10 la tribuna.

Una altra peculiaritat és la gran quantitat de components exarlequinats en la seva plantilla. Fins a sis: el preparador físic Xavi Moñino i els jugadors Pedro Capó, Carlos Hernández, Fernando Pajarero, Juanto Ortuño i Albert Luque jr. que va jugar al juvenil sabadellenc de Divisió d’Honor. L’àrbitre serà el col·legiat murcià Salvador Lax Franco, el mateix que va dirigir el Sabadell-Algesires de mal record que va tancar la passada temporada a la Nova Creu Alta (0-1).

Antecedent molt diferent

El Sabadell s’enfrontarà ara al líder de la categoria, una situació ben diferent de l’últim antecedent de la temporada 16/17 quan es va trobar un Eldense cuer, enfonsat i esquitxat de ple per l’escàndol de les apostes. Un 12-0 al camp del Barcelona B ho va fer esclatar tot i es van produir diverses detencions. El club va apartar els jugadors sospitosos de participar i va haver d’afrontar el partit amb molts juvenils. El resultat va ser un contundent 0-5 pel conjunt arlequinat que dirigia Fernández Romo, amb gols de Max Marcet, Verdú, Borjas Martín de penal, Clausí i Barcina.

Max Marcet, protagonista en l’últim Eldense-Sabadell de la 16/17 (0-5) / P.F.

Comentaris
To Top