En Mimo, Quesito,
Chup o la Titania són quatre dels set inquilins de la
nova cafeteria de l’avinguda d’Estrasburg, al barri de Can Llong. És casa seva: els gats viuen a la cafeteria i esperen l’arribada de clients que es puguin convertir en família adoptiva.
Sabadell ha inaugurat
Momotaro Cat Cafè, una proposta que s’instal·la per primer cop a la nostra ciutat: una cafeteria on els clients poden interactuar amb gats i, si fan
match, adoptar-los. Els felins provenen de la
Protectora d’Animals de Sabadell i, en només un mes, se n’han adoptat vuit felins gràcies a la iniciativa de la
Roser Gonzalez. “M’apassionen els animals i l’hostaleria. Havia estudiat una carrera, però vaig apostar per unir dues passions. I, amb l’ajuda de la meva parella, neix el cat cafè”, exposa la impulsora de la iniciativa.
(Pots veure-ho, en vídeo, aquí)
[caption id="attachment_329172" align="aligncenter" width="700"]

Roser Gonzalez, impulsora de 'Momotaro Cat Cafè' / Víctor Castillo[/caption]
Volia instal·lar-se a Sabadell, ciutat de naixement de la impulsora, i després d’invertir molt temps i esforços en la cerca del local, la proposta s’instal·lava a un antic estudi de tatuatge. “Ha estat dur, però la rebuda ha estat molt bona”, valora.
El cat cafè ha aixecat passions: durant els primers dies, les cues superaven l’hora i mitja d’espera. No va ser fàcil, trobar un local va ser una odissea, exposa la Roser. Però
en un mes hi han passat més de 2.000 persones. “En general, la gent està molt conscienciada i respecta els animals”, assenyala.
[caption id="attachment_329171" align="aligncenter" width="700"]

/ VÍCTOR CASTILLO[/caption]
Com funciona?
El cat cafè té les dinàmiques d’una cafeteria convencional amb algunes normes per a garantir el benestar dels felins. “Hi ha un doble vessant: volem oferir un espai de qualitat per als gats i també una proposta gastronòmica de qualitat”, afirma la Roser. Té una particularitat: l’entrada té un preu d’un euro per persona– diners que es destinen a la cura i manteniment dels animals– i, a banda, el 5% dels beneficis de la botiga de productes per a gats (hi ha un
corner d'alimentació felina) es destinen a la
Lliga Protectora d’Animals de Sabadell.
Es tracta d’un establiment que combina un servei tradicional de cafeteria amb la possibilitat d’interactuar amb gats. “Tenim normes com ara respectar els espais, no molestar els gats que dormen o que no volen socialitzar”, exposa Gonzalez. I els felins hi viuen allà: disposen de menjar, beure, rascadors, llits elevats i atenció i cura. Si algun dels clients està interessat en la seva adopció, des de la cafeteria ho transfereixen a la protectora.
[caption id="attachment_329169" align="aligncenter" width="700"]

/ VÍCTOR CASTILLO[/caption]
El cat cafè és un
concepte originari del Japó a principis dels anys 2000, que s’ha popularitzat arreu del món com una forma de passar temps amb animals i fomentar la seva visibilitat i l’adopció. A Sabadell, però, no existia aquesta proposta. “Fan més visibles els nostres gats, que tindran més possibilitats de ser adoptats”, celebra Claudia Matheja, responsable del refugi d’animals de Sabadell.
El negoci té el segell de la Roser: ella va estudiar disseny d’interiors i s’ha dedicat molts anys a l’hostaleria. La seva parella és enginyer. “Vam unir els nostres coneixements per a crear el cat cafè. Cada detall porta el nostre ADN, tot és fet per nosaltres”, destaca.
I, a banda de la proposta gastronòmica, els gats esdevenen els protagonistes. El cap i cua, Garni, Minie, Sofa, Marea, Marvel i Turquesa han tingut una segona oportunitat gràcies a la Roser, i han aconseguit llar. Del refugi a la cafeteria, i de la cafeteria a casa. “Fa molta pena quan se’n van, al final creem un vincle. Però ens fa enormement feliços”, conclou.
[caption id="attachment_329174" align="aligncenter" width="700"]

/ VÍCTOR CASTILLO[/caption]
https://www.diaridesabadell.com/2025/01/15/cat-cafe-sabadell-video-cafeteria-adoptar/
https://www.diaridesabadell.com/2024/11/11/gats-protectora-animals-sabadell/