• Publicitat

  L’equilibri de materials en una casa anglesa

  Les parets de totxo a obra vista, les bigues de fusta i la volta ceràmica es combinen en aquesta reforma amb els materials i les comoditats del s. XXI
  Aleix Pujadas Carreras
  28 de juny de 2023

  L’equilibri dels materials existents i els nous és l’element més singular de la reforma d’aquesta casa anglesa que signen conjuntament la interiorista Laia Ubia i l’arquitecte Cesc Bonsfills, tots dos sabadellencs. “El millor d’aquest projecte va ser poder mantenir i combinar l’essència de la casa amb acabats de fa més de 100 anys amb materials nous i les comoditats d’una casa del s. XXI”, comenten els autors de la reforma.

  La paret de totxo a obra vista i la cuina de la casa / Noemí de la Peña (cedida)

  Així, la casa manté els elements característics de la casa anglesa típica de Sabadell com les parets de totxo a obra vista, les bigues de fusta i la volta ceràmica, i s’actualitza al moment actual amb elements com el terra de formigó fratassat -que té un acabat polit i llis-, el parquet de fusta, el terra radiant, l’aerotèrmia i l’aire condicionat.

  Publicitat

  Tanmateix, en aquesta casa també es van aprofitar al màxim les obertures per fer-hi entrar tanta llum natural com fos possible, en part a través de la claraboia del sostre i de les finestres de la planta baixa i el primer pis. Bonsfills i Ubia subratllen “les sensacions que transmet l’habitatge, amb ambients càlids, molta llum i tots els espais estan pensats per aprofitar al màxim cada racó”.

  Sala d’estar, passadís i escala de la casa reformada / Noemí de la Peña (cedida)

  Una altra singularitat d’aquest projecte és en la recuperació de la porta principal, ja que s’ha recuperat la seva essència de fusta. També és característica la porta corredissa per accedir a l’estudi o habitació de la planta baixa. D’aquesta forma, es guanya espai en quedar la porta integrada en paral·lel a la paret i no ser d’una o de doble fulla.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: