• Publicitat

  Pedres al jardí per compensar la falta d’aigua

  La sequera obliga a buscar alternatives per mantenir patis i zones enjardinades. Creix l’interès per l’ús de pedra, plantes que consumeixin menys aigua i gespa artificial
  Aleix Pujadas Carreras
  30 de març de 2023

  Davant la sequera que vivim i el canvi climàtic, cada vegada es desaconsella més utilitzar elements que necessitin molta aigua per sobreviure. Les grans extensions de gespa semblen cosa del passat, i guanyen pes alternatives menys depenents com les plantes que consumeixen menys aigua, les pedres decoratives i la gespa artificial, per posar alguns exemples.

  La realitat és clara, i crua, tal com apunta l’encarregat de Comercial Alemany, Joan Anton Alemany: “Quan hi ha poca aigua, una de dues, o optes per plantes que necessiten poca aigua o busques sistemes de reg eficient a goteig. És el més eficient”. Per això, el millor és optar per plantes autòctones i, si es reguen -ara es pot amb regadora o gota a gota- fer-ho quan la terra estigui freda, al matí. “El més òptim és fer-ho de matinada abans que surti el sol o quan surt, perquè és quan la planta absorbeix l’aigua i s’aprofita més”, indica el sabadellenc. L’aigua llisca cap a l’arrel i se’n necessita molta menys que si reguem directament per sobre, ja que aleshores perdem gastem més aigua de la que és necessària i en malgastem amb la que perdrem perquè cau a terra i al test. Alemany recorda que ara tenim sequera, però el clima mediterrani ja és sec de per si i, per això, igualment val la pena tenir en compte aquestes consideracions. 

  Qüestió de temps

  La gespa és tant en cases com en espais públics i llocs privats d’esdeveniments. Una situació com l’actual és la pitjor per aquests casos, perquè com recorda Abilio Guillén, gerent de Cyca Jardiners, “la gespa, quan porta uns mesos sense regar, es mor”. “Si no la regues s’asseca, i el primer que sortirà és mala herba”, explica. El jardiner apunta que en dos mesos la gespa pot morir si no s’ha regat, i el problema és que replantar és molt car. “Demana una inversió forta. I a la gent que tingui restaurants i llocs així li costarà més, perquè s’haurà de fer de nou pràcticament”. 

  Pedres i gespa artificial en un pati de Sabadell / D.S.

  Català apunta que ara s’estan introduint al mercat llavors de gespa que consumeix menys aigua, però és una solució que no fa ombra, de moment, a la quantitat de gespa natural que hi ha. Com a alternatives, Guillén indica que l’interès creix per les pedres decoratives o de colors, parterres i altres tipus de plantes. “S’estan buscant altres opcions”, subratlla, i recorda que amb una mica de paisatgisme es pot aconseguir crear entorns igualment agradables sense necessitar la gespa a la qual hem estat acostumats durant molt de temps i, així, consumir menys aigua.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: