Arxiu

Arbres del carrer Duran i Sors

En resposta a la informació publicada a “La Calle” (DS 4-6-10) sobre els arbres del carrer de Duran i Sors, voldria puntualitzar que l’Ajuntament duu a terme un manteniment acurat dels arbres de la ciutat. Malgrat això, en els darrers anys els oms, com els del carrer de Duran i Sors, pateixen atacs d’un fong que es diu grafiosi, que va debilitant l’arbre fins que el poden atacar uns insectes barrinadors que es diuen escolítids, que al mateix temps tornen a inocular el fong. I això fa que a poc a poc l’arbre es vagi assecant. La grafiosi no ataca els xupons i rebrots de les gemes latents que tenen tots els arbres a les soques, i que quan rebroten poden arribar a créixer molt, com ha passat en el cas de la fotografia. No es tracta d’un arbre estructurat i, a més, quan els brots siguin prou grans la grafiosi els tornarà a atacar.
En el camp tècnic no es lluita contra la grafiosi, perquè és un fong molt agressiu i quan apareix en algun lloc acaba per fer desaparèixer l’espècie. En aquest sentit, s’han desenvolupat variacions d’oms híbrids resistents a la malaltia.
D’altra banda, informar que properament hi ha prevista la poda del carrer dins de la campanya del 2010 de manteniment de l’arbrat. S’aprofitarà aquesta ocasió per valorar la situació dels arbres esmentats.

Comentaris
To Top