Arxiu

Cal més protecció al trasport sanitari

Sóc tècnic en Transport Sanitari a Sabadell i, divendres 30 de maig, ens van enviar a buscar una persona que havia estat ferida amb arma blanca. Efectivament, quan vam arribar, vam trobar un noi dret, amb tres dits de la seva mà ficats dintre de la seva ferida. De seguida vaig reclamar a la meva central presència policial en ser una situació insegura per nosaltres ja que no sabíem si l’agressor estaria a prop o no. Als 3 minuts, va arribar una unitat medicalitzada, va estabilitzar el ferit i va ordenar-ne el trasllat.
Mentre el metge feia totes aquestes actuacions, jo vaig reclamar la policia dues vegades més i,  ja quan marxàvem, després de 13 minuts, apareixen els senyors de blau, sense llums ni sirenes, com si la cosa no anés amb ells, i és que, per poder posar les senyals prioritàries, els han d’autoritzar des de la seva central. Per tant, si el que està coordinant no ho considera urgent, la unitat es desplaça sense preses, a diferència de les unitats sanitàries, que sempre es desplacen amb caràcter d’urgència, ja que el que prima és fer arribar l’ajut el més aviat possible, i sembla que Mossos no comparteix el mateix criteri.
Però aquesta situació envers els equips sanitaris no és nova, ni serà l’última, si algú no hi posa remei, i sempre té a veure amb una zona d’oci de Sabadell i un local en concret.
Els motius d’activació sempre són els mateixos: baralles a la via pública o intoxicacions etíliques. Gairebé sempre, els equips sanitaris són els primers en arribar i, degut al tipus de gent que allà es concentra i a l’estat en què es troben, moltes vegades acabem tenint problemes, sigui en forma d’agressions o de desperfectes materials de les ambulàncies. I tot això sense presència policial la majoria de vegades Alguna vegada sí que han vingut. Però sembla que això no sigui prioritari. Fins quan haurem d’aguantar? Fins que algú de nosaltres prengui mal i ho haguem de lamentar?
Senyors Mossos d’Esquadra, els hi demanaria que, a partir d’ara, ens prenguin una mica més seriosament, que nosaltres també necessitem el seu ajut perquè, si no, ens haurem de preguntar si és aquesta la policia que necessitem?

Comentaris
To Top