Arxiu

J.D. Casanovas S.A.

Aquesta empresa, que va cessar en la seva activitat tèxtil, va convidar  la nostra Comissió de Mostraris a visitar, ja fa molt de temps, el magatzem on té dipositats els seus 400 llibres de referències amb la intenció de donar-los al Museu d’Història de Sabadell perquè nosaltres (la Comissió) els cataloguéssim per ser incorporats als dels altres fabricants importants sabadellencs que van cedir, en el seu moment, gratuïtament els seus al Museu per tal de formar part del patrimoni tèxtil ciutadà que passarà a constituir la memòria històrica de la nostra ciutat al Museu Tèxtil Llaner que s’ubicarà al Vapor Pissit.

El Museu encara no els ha rebut. La nostra Comissió voldria continuar, ara ja d’immediat, la seva feina de catalogació d’un material tan important procedent d’una empresa que va ser molt emblemàtica en l’àmbit nacional i internacional. La Comissió de Mostraris, en mans de Teòrics Tèxtils competents jubilats, està finalitzant aquesta tasca encarregada pel Museu d’Història i ara seria el moment oportú de rebre els llibres de referències de l’esmentada empresa.
El Vapor Pissit, dintre de sis mesos, estarà a punt per la ubicació del futur museu de la vida i de la indústria llanera sabadellenca.
Seria molt lamentable no poder comptar amb la col·laboració de J.D. Casanovas S.A. El representant de l’empresa, el senyor Joan Casanovas junior, ens diu que depèn de l’Ajuntament. Coneixem que es pretenen negociacions pecuniàries. ¿Per què no es segueix el mateix protocol que s’ha fet amb tots els altres fabricants que han donat altruísticament els seus mostraris?

Comentaris
To Top